Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις στη Wall μετά τη Fed

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν μετά από 4 κερδοφόρες συνεδριάσεις στην Wall, που αφομοιώνει τις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια και το πρόγραμμα ρευστότητας. Ηπια διόρθωση στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν μετά από 4 κερδοφόρες συνεδριάσεις στην Wall Street, που αφομοιώνει τις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια και το πρόγραμμα ρευστότητας στην αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,17% στις 12.169 μονάδες, ο S&P 0,07% στις 1.295 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,08% στις 2.685 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με κέρδη, με τον Dow να κερδίζει σχεδόν 110 μονάδες, εν μέσω ελπίδων ότι η ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση θα βοηθήσει στην εκτόνωση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Σήμερα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην τακτική συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για την πιστωτική πολιτική. Η Federal Reserve κράτησε σταθερά τα επιτόκια και ανήγγειλε επισήμως την λήξη στις 30 Ιουνίου του προγράμματος ρευστότητας με αγορές κρατικών ομολόγων 600 δισ. δολ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές την ομιλια του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke, που θα αποκαλύψει τις προθέσεις για λήξη του 2ου κύκλου ποσοτικής χαλάρωσης, καθώς και τις προβλέψεις της Fed για την οικονομικη ανάπτυξη. Η πλειοψηφία των αναλυτών περιμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα χαμηλώσει τον πήχη στο πεδίο του 2,7-2,9% από την (χαμηλωμένη ήδη) προηγούμενη πρόβλεψη για 3,1-3,3%.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, κέρδη 2,9% αποκομίζει η μετοχή της FedEx, μετά την ανακοίνωση βελτίωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου και ευοίωνων προβλέψεων για τα μελλοντικά κέρδη.

Η Royal Philips Electronics βούλιαξε έως 13% στο Άμστερνταμ και 12% στην Νέα Υόρκη, μετά την προειδοποίηση ότι τα κέρδη ορισμένων μονάδων θα είναι πολύ χαμηλότερα των αναμενόμενων.

Αναλόγως και η Adobe Systems υποχωρεί 3,5% μετά την απογοητευτική της πρόβλεψη κερδών.

Από το μέτωπο των deals η Dentsply International ανακοίνωσε την εξαγορά της Astra Tech έναντι 1,8 δισ. δολ. σε ρευστό.

Διορθωτική εικόνα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα εύρωστα χθεσινά κέρδη.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,04% χαμηλότερα στις 5.773 μονάδες, ο DAX 0,10% χαμηλότερα στις 7.278 μονάδες, ενώ ο CAC 0,15% στις 3.871 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v