Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση Wall μετά την 3ήμερη πτώση

Θετική αντίδραση μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις επικρατεί στην Wall, με το βλέμμα στραμμένο στις πολύ κρίσιμες εξελίξεις της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη. Μικτή εικόνα ευρωαγορών.

Θετική αντίδραση μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν αναμονή των πολύ κρίσιμων εξελίξεων γύρω από την κρίση χρεών της ευρωζώνης. Απογοητευτικές αλλά αναμενόμενες ήταν οι στατιστικές ανακοινώσεις για την εγχώρια οικονομία.

Μετά από επιφυλακτικά ανοδικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,76% στις 12.026 μονάδες, ο S&P 0,65% στις 1.277 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη 0,91% στις 2.677 μονάδες.

Ο Dow διολίσθησε 1% την Παρασκευή στην Wall Street, καταγράφοντας πτώση επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Στο σύνολο της εβδομάδας, ο δείκτης των αμερικανικών blue chips έκλεισε με πτώση 0,6%.

Τα μεγέθη για την εγχώρια οικονομία συνέχισαν να δείχνουν υποτονική αναπτυξιακή πορεία, αλλά πάντως παρέμειναν εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Οι δαπάνες των Αμερικανών καταναλωτών παρέμειναν αμετάβλητες τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, ενώ το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε με το αναιμικό ποσοστό του 0,3%. Οι αναλυτές περίμεναν ότι η κατανάλωση θα αυξηθεί 0,1% και το εισόδημα 0,4%.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, αναμένονται μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης τα αποτελέσματα της Nike Inc.

Επιφυλακτικό κλίμα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς δρομολογούνται κρίσιμες διεργασίες για την συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στο σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και αναμένεται η κρίσιμη ψηφοφορία της ελληνικής βουλής για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθεροποίησης.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,05% στις 5.695 μονάδες, ο DAX 0,1% στις 7.114 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,06% στις 3.787 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v