Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Asmussen: Η ΕΕ να προετοιμαστεί για το χειρότερο

Η Ευρώπη και ο χρηματοοικονομικός της κλάδος θα πρέπει να προετοιμάζονται για το χειρότερο, ακόμη και για την απόρριψη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την ελληνική Βουλή, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

Asmussen: Η ΕΕ να προετοιμαστεί για το χειρότερο
Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωση που το ελληνικό κοινοβούλιο δεν ψηφίσει υπέρ του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Joerg Asmussen σε συνέδριο που διοργάνωσε η Die Welt όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο Γερμανός αξιωματούχος, αν και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο ανοίγοντας έτσι τον δρόμο και για αποφάσεις στο Eurogroup της 3ης Ιουλίου, τονίζει πως η Ευρώπη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο.

Η απόρριψη… «δεν είναι το Σχέδιο Α, ούτε το πιο πιθανό αποτέλεσμα, αλλά η ευρωζώνη και ο χρηματοοικονομικός της κλάδος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο» δήλωσε ο κ. Asmussen συμπληρώνοντας μάλιστα, πως «κινδυνεύει η νομιμότητα του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v