Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικές πιέσεις στην Wall Street

Οι τεχνολογικές απώλειες, η βουτιά των ιταλικών τραπεζών και τα μικτά μεγέθη από το εγχώριο οικονομικό μέτωπο, ασκούν πιέσεις επί τρίτη συνεδρίαση στην Wall. Εσβησαν τα πρωινά κέρδη οι ευρωαγορές.

Οι έντονες τεχνολογικές απώλειες και η «τρικλοποδιά» των ιταλικών τραπεζών ασκούν πιέσεις επί τρίτη συνεδρίαση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παρά την παροδική στήριξη από τις ευνοϊκές εξελίξεις στην κρίση χρεών της ευρωζώνης.

Τα μικτά μεγέθη από το εγχώριο οικονομικό μέτωπο, συνηγορούν στο επιφυλακτικό κλίμα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,68% στις 11.968 μονάδες, ο S&P 0,69% στις 1.275 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,78% στις 2.666 μονάδες.

Δύο μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις, η Micron Technology (-12%) και η Oracle (-3,6%) ανακοίνωσαν απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου, και προκαλούν σημαντικές απώλειες στους τεχνολογικούς κλάδους.

Δύο μετοχές υποχωρούν για κάθε μια που ενισχύεται στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος συναλλαγών διαμορφώνεται στις 203 εκατομμύρια μετοχές το πρωί.

Η ξαφνική βουτιά στις ιταλικές τραπεζικές μετοχές αφαίρεσε από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα εύρωστα κέρδη που απεκόμιζαν μέχρι το μεσημέρι, στον απόηχο των ευνοϊκων εξελίξεων από την σύνοδο κορυφής για την ελληνική κρίση.

Μετά από άνοδο περί 1,5% για τους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών, ο δείκτης FTSE έκλεισε τελικώς 0,41% υψηλότερα στις 5.698 μονάδες, ο DAX 0,39% χαμηλότερα στις 7.121 μονάδες, ενώ ο CAC 0,08% χαμηλότερα στις 3.785 μονάδες.

Από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε 1,9% στο α΄τρίμηνο σύμφωνα με την τελική μέτρηση του υπουργείου Εμπορίου, που είναι ελαφρώς αναβαθμισμένη από την προηγούμενη μέτρηση για ανάπτυξη 1,8%. Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι η ανάπτυξη θα αναβαθμιστεί στο 2%.

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση του υπουργείου, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ανέκαμψαν από την βουτιά 2,7% του Απριλίου και αυξήθηκαν 1,9% τον Μάιο. Η αύξηση ήταν ελαφρώς καλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών για ανάπτυξη 1,6%.

Από το πεδιο των deals, η Williams ανακοίνωσε ότι έκανε προσφορά για την εξαγορά της επιχειρησης φυσικού αερίου Southern Union (+16%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v