Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Ε: Βουτιά 11% στο χρηματιστήριο ρύπων

Οι τιμές των συμβολαίων στο χρηματιστήριο ρύπων της Ε.Ε. διολίσθησαν έως 11%, μετά τις απώλειες 10% της συνεδρίασης της Πέμπτης, λόγω φόβων για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της υπερπροσφοράς.

Ε.Ε: Βουτιά 11% στο χρηματιστήριο ρύπων
Οι τιμές των συμβολαίων στο χρηματιστήριο ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης διολίσθησαν έως 11%, μετά τις απώλειες 10% της συνεδρίασης της Πέμπτης, λόγω φόβων για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της υπερπροσφοράς που επικρατεί στις ευρωπαϊκές άδειες ρύπων.

Οι φόβοι επικεντρώνονται στον κίνδυνο να προκαλέσει η ευρωπαϊκή κρίση χρεών οικονομική ύφεση, που θα επιφέρει λιγότερους ρύπους και λιγότερη ζήτηση για άδειες ρύπων.

Επίσης, ανησυχίες προκαλεί η ευρωπαϊκή οδηγία ενεργειακής αποδοτικότητας που συμφώνησε η Ε.Ε. την περασμένη εβδομάδα και ενδεχομένως να προκαλέσει μείωση στις εκπομπές ρύπων. Ενας τρίτος παράγοντας, θεωρείται το νέο σχέδιο της Ε.Ε. να πουλήσει επιπλέον συμβόλαια ρύπων ώστε να συγκεντρώσει ρευστό για μη ρυπογόνα έργα.

Οι τιμές του συμβολαίου Δεκεμβρίου μειώθηκαν την Παρασκευή έως τα 11,85 ευρώ, τιμή 33% χαμηλότερη σε σχέση με τα υψηλά του προηγούμενου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v