Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολιτική ομοφωνία ζητεί από την Ελλάδα η Ε.Ε.

Οι ηγέτες της ΕΕ επαναβεβαίωσαν την δέσμευσή τους να βοηθήσουν την Ελλάδα να εξέλθει από την κρίση και να προασπιστούν την σταθερότητα, ζητώντας «από όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας να υποστηρίξουν τους στόχους.»

Πολιτική ομοφωνία ζητεί από την Ελλάδα η Ε.Ε.
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επαναβεβαίωσαν την δέσμευσή τους να βοηθήσουν την Ελλάδα να εξέλθει από την κρίση χρεών και να προασπιστούν την χρηματοοικονομική σταθερότητα της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jose Manuel Barroso δήλωσε «τα κράτη μέλη επιθυμουν πραγματικά να πράξουν ότι είναι απαραίτητο,» στην λήξη της πρώτης ημέρας εργασιών .

Με την ολοκλήρωση της συνόδου την Παρασκευή, οι Ευρωπαίοι ηγέτες προέτρεψαν όλους τους Έλληνες πολιτικούς να υποστηρίξουν τις νέες περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, αν η χρεωμένη Αθήνα θέλει να λάβει το δεύτερο πακέτο διάσωσης.

Το δεύτερο πακέτο διάσωσης συζητήθηκε στις Βρυξέλλες και διαμορφώνεται στα 110,9 δισ. ευρώ. «Θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, επί του οποίου θα ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα,» δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συνεισφέρει ούτε σε αυτό το πακέτο.

Η κα Merkel επανέλαβε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για την σταθεροποίηση του ευρώ.» Μίλησε για άλλη μια φορά για την στάση της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ανήκει στην συντηρητική παράταξη όπως και το δικό της πολιτικό κόμμα και τόνισε ότι «η ελληνική αντιπολίτευση οφείλει να εκπληρώσει τις ιστορικές της ευθύνες.»

Στο κοινό ανακοινωθέν τους με τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής, οι ηγέτες της Ε.Ε. ζητούν «από όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας να υποστηρίξουν τους στόχους του προγράμματος,» τονίζοντας ότι «η εθνική ενότητα αποτελεί προϋπόθεση επιτυχίας.»

Κατά τα λοιπά, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν για την ένταξη της Κροατίας στην Ε.Ε. με στόχο τον Ιούλιο 2013 για την ένταξη της χώρας στην κοινότητα. «Δεν υπάρχουν επιφυλάξεις, όπως υπήρχαν στην Βουλγαρία και την Ρουμανία,» τόνισε η κα Merkel.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v