Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία:Αναστολή διαπραγμάτευσης τραπεζικών τίτλων

Η διαπραγμάτευση των ιταλικών τραπεζικών μετοχών ανεστάλη προσωρινά εξαιτίας «βουτιάς» τιμών. Φήμες για την κεφαλαιακή επάρκεια των οίκων μετά τα νέα stress test θεωρούνται υπεύθυνες για την πτώση.

Ιταλία:Αναστολή διαπραγμάτευσης τραπεζικών τίτλων
Η διαπραγμάτευση των ιταλικών τραπεζικών μετοχών ανεστάλη προσωρινά εξαιτίας της «βουτιάς» των τιμών των τίτλων.

Η εκπρόσωπος τύπου του Borsa Italiana ανακοίνωσε ότι η αναστολή είναι προσωρινή και προκλήθηκε εξαιτίας «τεχνικού προβλήματος λόγω ισχυρού μεταβλητότητας.» 

Ο τίτλος UniCredit διολίσθαινε 8,9% την ώρα που ανεστάλη η διαπραγμάτευση, ενώ η Intesa Sanpaolo 7,2%. Οι πιέσεις μεταδόθηκαν και σε άλλες τραπεζικές μετοχές της Ευρώπης, με πτώση 3,5% για την Natixis στο Παρίσι και 2,2% για την Lloyds Banking Group στο Λονδίνο.

Το αναπάντεχο κύμα πωλήσεων τραπεζικών τίτλων στο Μιλάνο συνέβη γύρω στις 12 το μεσημέρι. Οι traders με έδρα στο Μιλάνο ανέφεραν ότι υπήρξαν υψηλότεροι από τους συνήθεις όγκοι συναλλαγών αργά το πρωί και προσδιόρισαν «stop-loss orders" ως έναν από τους πιθανούς λόγους της αρνητικής αντίδρασης.

Η αφορμή μάλλον δεν ήταν η προειδοποίηση της Moody's για τις αξιολογήσεις των τραπεζών, αφού έγινε αργά χθες την νύχτα και οι τίτλοι άνοιξαν το πρωί με κέρδη.

Μια πιθανότερη αιτία θεωρούνται οι ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι οι ιταλικές τράπεζες που υπόκεινται στα πανευρωπαϊκά stress test δεν θα «περάσουν» εξαιτίας «του μεγάλου κουρέματος» που έχει επιβληλθεί στα ιταλικά ομόλογα.

Οι ιταλικές τράπεζες διαθέτουν πάνω από 150 δισ. ευρώ σε ιταλικά ομόλογα.

Οι τραπεζικές απώλειες περιορίζουν τα σημαντικά κέρδη εως 1,5% που επικρατούσαν νωρίτερα στον απόηχο των ελπίδων για επίτευξη συμφωνίας επίλυσης της ελληνικής κρίσης χρεών, στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις ευρωαγορές, αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,65% στις 5.711 μονάδες, ο DAX 0,77% στις 7.205 μονάδες, ενώ ο CAC 0,78% στις 3.817 μονάδες.

Ο δείκτης MIB στο Μιλάνο, που κέρδιζε το πρωί 0,8%, αυτή την ώρα υποχωρεί 0,58%. Τα θετικά πρόσημα που επικρατουσαν στα futures της Wall, μεταστρέφονται αυτή την ώρα σε μικτά, λόγω της ιταλικής εξέλιξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v