Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμπανάκι Moody's για ιταλικές τράπεζες

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Moody’s για ομάδα χρηματοοικονομικών οργανισμών της Ιταλίας, καθώς υποβάθμισε το outlook σε αρνητικό από σταθερό για 13 τράπεζες και έθεσε υπό καθεστώς αναθεώρησης επιπλέον 16.

Καμπανάκι Moodys για ιταλικές τράπεζες
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Moody’s για δεκάδες ιταλικές τράπεζες  καθώς για ορισμένες υποβαθμίζει το outlook, ενώ θέτει πολλούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς της χώρας σε καθεστώς αναθεώρησης της πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, ο οίκος αναθεώρησε το outlook σε αρνητικό από σταθερό για 13 ιταλικές τράπεζες, σχετικά με την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου χρέους και των αποθεμάτων.

Παράλληλα, η Moody’s δήλωσε ότι θέτει υπό αναθεώρηση την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου χρέους και των αποθεμάτων σε επιπλέον 16 ιταλικά πιστωτικά ιδρύματα. Η προειδοποίηση αυτή αφορά κυρίως σε μικρότερες τράπεζες αλλά και σε τρία από τα επικρατέστερα τραπεζικά ονόματα της χώρας, όπως η Intesa Sanpaolo, η Monte dei Paschi di Siena και η UniCredit.

"Δεδομένου του δύσκολου τρέχοντος οικονομικού σεναρίου, η πιθανότητα ότι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, εκ των οποίων και η ιταλική, θα στηρίξουν τις εγχώριες τράπεζες είναι μικρότερο απ' ό,τι παλαιότερα", αναφέρει ο κ. Henry MacNevin, αναλυτής της Moody’s. Επισημαίνεται ότι ο οίκος την προηγούμενη εβδομάδα έθεσε και την αξιολόγηση της Ιταλίας σε καθεστώς αναθεώρησης.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v