Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αγορά ακινήτων “πρασίνισε” τη Wall Street

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία στη στεγαστική αγορά τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών και ώθησαν σε δεύτερη διαδοχική άνοδο τη Wall. Κέρδη άνω του 1% για τους δείκτες. 

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία στη στεγαστική αγορά τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών και ώθησαν σε δεύτερη διαδοχική άνοδο τη Wall. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, ο σύνθετος δείκτης τιμών ακινήτων S&P/CS έδειξε μεν πτώση τιμών 0,1% (έναντι 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές, ωστόσο σε εποχική μη εναρμονισμένη βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,7% για πρώτη φορά μετά από 8 διαδοχικούς μήνες πτώσης.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της D.A. Davidson & Co, Fred Dickison, «Η αγορά διψούσε για ευοίωνες μακροοικονομικές ειδήσεις και ιδιαίτερα στην στεγαστική αγορά. Μετά από μήνες απογοητευτικών στοιχείων, επιτέλους, στην αγορά ακινήτων δείχνει κάτι να κινείται.»

Στον αντίποδα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε τον Ιούνιο, σε χαμηλά επίπεδα Νοεμβρίου λόγω των ανησυχιών τόσο για την απασχόληση όσο και για τα επίπεδα εισοδήματος στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το ινστιτούτο Conference Board.

Σημειώνεται ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν αρκετά μακροοικονομικά στοιχεία με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζεται στο δείκτη μεταποίησης ISM του Ιουνίου την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, τα διεθνή χρηματιστήρια παραμένουν «όμηροι» των ελληνικών εξελίξεων, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές, οπότε καθοριστική επίδραση για τις πορείες των αγορών, θα έχουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην ελληνική βουλή σχετικά με τα νέα μέτρα λιτότητας, τα οποία θα διασφαλίσουν επιπλέον ρευστότητα στο ελληνικό δημόσιο, αποτρέποντας μια χρεοκοπία.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο αξιόλογη άνοδο σημειώνει η μετοχή της Nike λίγο πριν το πέρας της συνεδρίαση μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου.

Ισχυρά κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση και για τον τίτλο της Microsoft η οποία αναμένεται σύντομα να παρουσιάσει το νέο Microsoft Office τεχνολογίας cloud.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού επέστρεψε στo ψυχολογικό επίπεδο των 1,500 δολ./oz και αντίστοιχα η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε σημαντικά κατά 2,3% στα 92,76 δολ. ανά βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε άνοδο 2,2% στα 1,39 δολάρια και το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη κατά 1,6% στα 26,57 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 1,21% στις 12.188,69 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,29% στις 1.296,67 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,53% στις 2.729,31 μονάδες.

Τα κέρδη σε τράπεζες και ασφαλιστικές, καθώς και τα θετικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια και την Wall Street, στήριξαν, σε ανάκαμψη τους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,78% υψηλότερα στις 5.767 μονάδες, ο DAX 0,88% στις 7.170 μονάδες, ενώ ο CAC 1,46% στις 3.852 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v