Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε στις 12.000 μονάδες ο Dow Jones

Με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο, τερμάτισε το πτωτικό σερί 3 συνεδριάσεων στη Wall. Επέστρεψε στις 12.000 μονάδες ο Dow παρά τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία καταναλωτικής δαπάνης. Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο, τερμάτισε το πτωτικό σερί τριών συνεδριάσεων στη Wall. Επέστρεψε στις 12.000 μονάδες ο Dow παρά τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία καταναλωτικής δαπάνης. Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Το ελληνικό ζήτημα βρέθηκε για άλλη μια φορά στο προσκήνιο των χρηματιστηριακών εξελίξεων στη Wall αν και σήμερα φάνηκε να επιστρέφει η αισιοδοξία στους επενδυτές για ενδεχόμενη επίλυση του ελληνικού ζητήματος μετά την δημοσιοποίηση του γαλλικού σχεδίου για «rollover» του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο όπως σημειώνει ο αναλυτής της Morgan Keegan, Michael Gibbs, “η σημερινή άνοδος στη Wall αποτελεί μάλλον μια αντίδραση στο πτωτικό σερί 3 ημερών”.

Πρωταγωνιστής στη σημερινή άνοδο ο τεχνολογικός κλάδος και ιδιαίτερα οι τίτλοι των Microsoft και Amazon.

Το ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον για την μετοχή της Amazon εκδηλώθηκε αμέσως μετά την έκθεση της Morgan Stanley όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι οι επενδυτές έχουν υποτιμήσει τις προοπτικές παγκόσμιας ανάπτυξης του τεχνολογικού κολοσσού.

Αντίστοιχα οι προϋποθέσεις για την ανοδική κίνηση για την μετοχή της Microsoft δημιουργήθηκαν μετά την δικαστική απόφαση εναντίον της πρότασης κατάργησης βίαιων βιντεοπαιχνιδιών.

Η μετοχή της Amazon ενισχύθηκε 4,9% και ο τίτλος της Microsoft κατά 4,6%.

Κέρδη 3% και για τη μετοχή της Bank of America, μετά τον χαρακτηρισμό «υποτιμημένη» που έλαβε από τον οίκο Rochdale Securities.

Στο μέτωπο της οικονομίας συνεχίστηκαν και σήμερα οι απογοητευτικές ειδήσεις καθώς οι δαπάνες των αμερικανών καταναλωτών παρέμειναν αμετάβλητες τον Μάιο ενώ το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε μόλις κατά 0,3%. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν η κατανάλωση να αυξηθεί κατά 0,1% και το εισόδημα κατά 0,4%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1500 δολ./oz σε χαμηλό 5 εβδομάδων και συγκεκριμένα στα $1496,40/οz με απώλειες 0,30%. Αντίστοιχα και η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε πτωτικά 0,6% στα 90,61 δολ. ανά βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε άνοδο 3% στα 1,35 δολάρια και το δικαίωμα της κινούταν με κέρδη κατά 0,4% στα 26,13 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,91% στις 12.043,56 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,92% στις 1.280,10 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,33% στις 2.688,28 μονάδες.

Η κρίση χρεών στην ευρωζώνη συνέχισε να δημιουργεί επιφυλάξεις και μεταβλητότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που όμως έκλεισαν κατά κύριο λόγο με θετικά πρόσημα, αντλώντας στήριξη από την ανάκαμψη της Wall Street.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,47% υψηλότερα στις 5.724 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,19% στις 7.108 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 0,31% στις 3.797 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v