Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη κερδοφόρος συνεδρίαση σε Wall

Οι ελπίδες ότι η αμερικανική ανάπτυξη θα επιταχυνθεί στο β΄εξάμηνο και η ευρωζώνη θα βρει λύση στην ελληνική κρίση χρεών, στηρίζουν σε εύρωστη ανάκαμψη, επί 2η συνεδρίαση, Wall και ευρωαγορές.

Οι ελπίδες ότι η αμερικανική ανάπτυξη θα επιταχυνθεί στο β΄ εξάμηνο και η ευρωζώνη θα βρει λύση στην ελληνική κρίση χρεών, στηρίζουν σε εύρωστη ανάκαμψη, επί δεύτερη συνεδρίαση, τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,31% στις 12.082 μονάδες, ο S&P 0,31% στις 1.284 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,32% στις 2.697 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με κέρδη για πρώτη φορά σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Αυτή την εβδομάδα ανακοινώνονται αρκετά στατιστικά στοιχεία και το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του δείκτη μεταποίησης ISM Ιουνίου, την Παρασκευή.

Σήμερα ανακοινώθηκε οτι οι τιμές των μονοκατοικιών σε 20 μητροπόλεις των ΗΠΑ υποχώρησαν λιγο τον Απρίλιο, δίνοντας σημάδια ότι υπήρξε σταθεροποίηση στην καταπονημένη αγορά ακινήτων κατά την έναρξη της εαρινής αγοραστικής περιόδου.

Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου προσφέρει ελπίδες ότι θα εκτονωθεί η πρόσφατη πορεία υποτονικής ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας και ενισχύει την πρόσφατη πρόβλεψη του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke, ότι η ανάκαμψη θα δυναμώσει στο β΄εξάμηνο του έτους.

Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι οι αδυναμίες στις αγορές εργασίας και ακινήτων και η απουσία συναίνεσης για την έγκριση του προϋπολογισμού στον Λευκό Οίκο, προβλέπεται να επισκιάζουν τις χρηματιστηριακές συναλλαγές στους θερινούς μήνες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Nike Inc. αντιδρά με άνοδο 3,5% στην ανακοίνωση ευνοϊκων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο τίτλος της Accenture κερδίζει 5% μετά την ανακοίνωση ότι η συμβουλευτική εταιρία θα προστεθεί στον S&P 500, αντικαθιστώντας την μετοχή της Marshall & Ilsey Corp. που πρόκειται να εξαγοραστεί από την Bank of Montreal.

Κινητικότητα επικρατεί στην μετοχή της Microsoft, που θα αποκαλύψει το νέο Office τεχνολογίας cloud.

Εν τω μεταξύ, τα διεθνή χρηματιστήρια παραμένουν «όμηροι» των ελληνικών εξελίξεων, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές, οπότε καθοριστική επίδραση για τις πορείες των αγορών, θα έχουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην ελληνική βουλή σχετικά με τα νέα μέτρα λιτότητας, τα οποία θα διασφαλίσουν επιπλέον ρευστότητα στο ελληνικό δημόσιο, αποτρέποντας μια χρεοκοπία.

Τα κέρδη σε τράπεζες και ασφαλιστικές, καθώς και τα θετικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια και την Wall Street, στήριξαν, σε ανάκαμψη τους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,78% υψηλότερα στις 5.767 μονάδες, ο DAX 0,88% στις 7.170 μονάδες, ενώ ο CAC 1,46% στις 3.852 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v