Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη ανοδική συνεδρίαση στη Wall Street

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει, επί 3η διαδοχική συνεδρίαση, η Wall Street, με ώθηση από την θετική απόφαση της ελληνικής βουλής για τα νέα μέτρα λιτότητας και το τραπεζικό ράλι λόγω BofA. Δυναμική άνοδος ευρωαγορών.

Η ψήφιση του προγράμματος λιτότητας στην ελληνική βουλή προκάλεσε ενθουσιασμό στις διεθνείς αγορές και, αντλώντας στήριξη και από τραπεζικό ράλι χάρη στην BofA, το αμερικανικό χρηματιστήριο αποκομίζει σημαντικά κέρδη επί τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Οι διεθνείς αγορές ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις με δυναμική άνοδο, προεξοφλώντας το «ναι» της ελληνικής βουλής στα μέτρα λιτότητας τα οποία θα διασφαλίσουν την επόμενη δόση βοήθειας από τους διεθνείς πιστωτές στην χώρα και θα αποτρέψουν την χρεοκοπία της.

Μετά την θετική ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις κερδών, αλλά πάντως οι βασικοί δείκτες στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές παρέμειναν σε θετικά επίπεδα και κατόπιν επέστρεψαν σε πορεία εύρωστης ανόδου.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,23% στις 12.217 μονάδες, ο S&P 0,32% στις 1.301 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,04% στις 2.731 μονάδες.

Δυο μετοχές κερδίζουν για κάθε μια που υποχωρεί στο New York Stock Exchange. Ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται στις 172 εκατ. μετοχές το πρωί.

Ο δείκτης FTSE τερμάτισε με άνοδο 1,55% στις 5.856 μονάδες, ο DAX 1,73% στις 7.294 μονάδες, ενώ ο CAC 1,88% στις 3.924 μονάδες.

Από το αμερικανικό μέτωπο, στήριξη προσέφερε και η ανέλπιστη, μεγάλη, βελτίωση στα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών κατά 8% και πλέον, τον Μάιο..

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Bank of America ενισχύεται 5% μετά τον συμβιβασμό 8,5 δισ. δολ. στις προσφυγές επενδυτές για απώλειες κεφαλαίων από παράγωγα στεγαστικά προϊόντα.

Η μετοχή της BJ’s Wholesale Club εκτινάσσεται 4,8% καθώς συμφώνησε να εξαγοραστεί από την Leonard Green & Partners ,και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v