Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

J.Ackermann: Αύριο το σχέδιο για τους "εθελοντές"

Ο κ. Josef Ackermann δήλωσε ότι οι τράπεζες «έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στην Ελλάδα», τονίζοντας ότι περιμένει αύριο Πέμπτη τις λεπτομέρειες για τον ρόλο των γερμανικών τραπεζών στο γαλλικό σχέδιο.

J.Ackermann: Αύριο το σχέδιο για τους εθελοντές
Ορισμένες επιπλοκές έχουν εμφανιστεί στις συνομιλίες για την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού κλάδου πιστωτών, στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, εξαιτίας των κινδύνων «ντόμινο» στην ευρύτερη ευρωζώνη, δήλωσε ο κ. Josef Ackermann, επικεφαλής της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, Deutsche Bank.

Ο επικεφαλής της Deutsche Bank δήλωσε ότι οι τράπεζες «έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στην Ελλάδα» και δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα προσφέρουν χείρα βοηθείας» στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ώστε να επιτευχθεί ένα πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα που θα περιλαμβάνει συμμετοχή του ιδιωτικού τραπεζικού κλάδου.

Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν Τετάρτη και Πέμπτη και ο κ. Ackermann δήλωσε ότι πιστεύει πως οι γερμανικές τράπεζες θα αποκαλύψουν τον ρόλο που θα διαδραματίσουν στο σχέδιο βοήθειας την Πέμπτη.

Μιλώντας κατά την διάρκεια συνεδρίου των μελών του συντηρητικού κόμματος της καγκελαρίου Angela Merkel με τους οικονομικούς παράγοντες της χώρας, σχετικά με την εποπτεία των χρηματοπιστωτικών αγορών, ο κ. Ackermann επίσης προειδοποίησε το Βερολίνο να είναι προσεκτικό με μονομερείς κινήσεις ρύθμισης των χρηματοπιστωτικών αγορών, τονίζοντας ότι κινδυνεύουν να πλήξουν τους εγχώριους οίκους.

Για την Deutsche Bank, η επιβολή πρόσθετου φόρου που συζητείται θα κοστίσει πάνω από 1 δισ. ευρώ στην τράπεζα, τόνισε ο τραπεζίτης.

Στο ίδιο συνέδριο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κ. W. Schaeuble, τόνισε ότι στο πλαίσιο της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη, οι τράπεζες και οι φορολογούμενοι πρέπει να μοιραστούν το βάρος της επίλυσης του προβλήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v