Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Φόρο Tobin και πάγωμα αγροτικών δαπανών

Φόρο επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και πάγωμα των δαπανών για αγροτική πολιτική από το 2014 θα περιλαμβάνει η πρόταση της Κομισιόν για τον κοινοτικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με το Reuters.

Κομισιόν: Φόρο Tobin και πάγωμα αγροτικών δαπανών
Φόρο επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και πάγωμα των δαπανών για αγροτική πολιτική από το 2014 θα περιλαμβάνει η πρόταση της Κομισιόν για τον κοινοτικό προϋπολογισμό σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές.

Στόχος της Κομισιόν είναι η άντληση 50 δισ. ευρώ ετησίως από την επιβολή πανευρωπαϊκού φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Η συγκεκριμένη πρόταση όμως, συναντά σθεναρές αντιστάσεις από την Βρετανία και την Γερμανία,

¨Είναι σαφές ότι υπάρχουν ισχυρές ιδεολογικές αντιδράσεις στις προτάσεις από αρκετές χώρες, εκ των οποίων και η Βρετανία» αναφέρει Ευρωπαίος διπλωμάτης στο Reuters.

Ως προς τις ετήσιες δαπάνες για την αγροτική πολιτική, που επί του παρόντος αντιστοιχούν και στην μερίδα του λέοντος του κοινοτικού προϋπολογισμού, προβλέπεται πάγωμα στα επίπεδα του 2013. Έτσι, το συνολικό ποσό για αγροτικές δαπάνες για την περίοδο 2014-2020 εκτιμάται ότι θα είναι της τάξεως των 370 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει το Reuters

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v