Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall μετά το ελληνικό "ok"

Η ψήφιση του προγράμματος λιτότητας από την ελληνική βουλή εμπνέει κέρδη στις διεθνείς αγορές, αν και το μεσημέρι επικρατούν ρευστοποιήσεις που περιορίζουν την άνοδο. Τραπεζικό ράλι στην Wall λόγω BofA.

Η ψήφιση του προγράμματος λιτότητας από την ελληνική βουλή προκαλεί ενθουσιασμό στις διεθνείς αγορές. Σε συνδυασμό με το τραπεζικό ράλι χάρη στην BofA, η Wall καταγράφει σημαντική άνοδο.

Οι διεθνείς αγορές ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις με δυναμική άνοδο, προεξοφλώντας το «ναι» της ελληνικής βουλής στα μέτρα λιτότητας τα οποία θα διασφαλίσουν την επόμενη δόση βοήθειας από τους διεθνείς πιστωτές στην χώρα και θα αποτρέψουν την χρεοκοπία της.

Μετά την θετική ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις κερδών, αλλά πάντως οι βασικοί δείκτες στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές παραμένουν σε θετικά επίπεδα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,23% στις 12.217 μονάδες, ο S&P 0,32% στις 1.301 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,04% στις 2.731 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,12% στις 5.831 μονάδες, ο DAX 1,89% στις 7.306 μονάδες, ενώ ο CAC 2,03% στις 3.930 μονάδες.

Από το αμερικανικό μέτωπο, αναμένονται στοιχεία για την αγορά ακινήτων.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Bank of America ενισχύεται 5% μετά τον συμβιβασμό 8,5 δισ. δολ. στις προσφυγές επενδυτές για απώλειες κεφαλαίων από παράγωγα στεγαστικά προϊόντα.

Η μετοχή της BJ’s Wholesale Club εκτινάσσεται 4,8% καθώς συμφώνησε να εξαγοραστεί από την Leonard Green & Partners ,και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

Κέρδη σχεδόν 3% αποκομίζει η General Mills κατόπιν ανακοίνωσης αύξησης καθαρών κερδών δ΄τριμήνου 51%.

Η Dell ενισχύεται 1,4% μετά την ανακοίνωση επαναγορών μετοχών 2 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v