Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Google+, ο νέος αντίπαλος του Facebook

Η μεγάλη μάχη στο Internet… μόλις αρχίζει. Η Google στοχεύει κατευθείαν στο Facebook παρουσιάζοντας το Google+, την νέα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που θα είναι διαθέσιμη μόνο κατόπιν προσκλήσεως.

Το Google+, ο νέος αντίπαλος του Facebook
Η μεγάλη μάχη στο Internet… μόλις αρχίζει. Η Google στοχεύει κατευθείαν στο Facebook καθώς παρουσίασε τα σχέδιά της για την δημιουργία ενός site κοινωνικής δικτύωσης. Μέχρι τώρα η Google δεν είχε αποτολμήσει τον ευθύ ανταγωνισμό με το Facebook.

Όλες τις σχετικές – και αποτυχημένες – προηγούμενες προσπάθειες αφορούσαν την δημιουργία υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, όπως η υπηρεσία Buzz που προσφέρεται στους χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail. Τώρα όμως, η στρατηγική αλλάζει με το Google+, την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το πρώτο που θα είναι διαθέσιμο μόνο κατόπιν προσκλήσεως.

Οι αναλυτές, αν και αρχικά αντέδρασαν θετικά, επισημαίνουν πως δύσκολα θα μπορέσει η Google να αποσπάσει «φίλους» από το Facebook. «Νομίζω ότι πιθανότατα θα είναι πιο επιτυχημένο από άλλες απόπειρες όπως το Buzz, αλλά νομίζω ότι η επιτυχία θα είναι μικρή και πως πιθανότατα δεν θα αποτελέσει άμεσα απειλή για το Facebook» δηλώνει ο josh Bernoff, της Forrester Research

Η Google πάντως, ως προς την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, επιμένει στο θέμα των προσωπικών δεδομένων, λέγοντας ότι θα δώσει στους χρήστες «περισσότερους τρόπους επιλογών» ως προς το πόσο θα δημοσιεύονται τα στοιχεία τους. Δήλωσε επίσης ότι θα περιλαμβάνει και την υπηρεσία Circles που θα καθιστά ευκολότερο για τους χρήστες να περιορίζουν τις πληροφορίες που διοχετεύουν σε μικρότερες ομάδες «φίλων» και επαφών αντί να γίνονται αυτομάτως γνωστές σε όλους στο δίκτυό τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v