Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με κέρδη αποχαιρετά η Wall το QE2

Κέρδη επί 4η συνεδρίαση αποκομίζει η Wall Street κατά την τελευταία ημέρα ισχύος του β΄κύκλου παροχής ρευστότητας από την Fed. Πάνω από τις 1.300 μονάδες ο S&P, νέα άνοδος στις ευρωαγορές.

Κέρδη επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο κατά την τελευταία ημέρα ισχύος του β΄κύκλου παροχής ρευστότητας από την Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 12.310 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,38% και παραμένει πάνω από τις 1.300 μονάδες σε υψηλό 4 εβδομάδων (στις 1.312 μονάδες), ενώ ο Nasdaq 0,56% στις 2.756 μονάδες.

Ο δείκτης Dow ενισχύθηκε 0,6% χθες στην Wall Street, αντλώντας στήριξη από την θετική ψήφο του ελληνικού κοινοβουλίου για τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας. Σήμερα, η ελληνική βουλή ψηφίζει το εφαρμοστικό σχέδιο των μέτρων.

Από το στατιστικό μέτωπο, τα μεγέθη για την αγορά εργασίας συνέχισαν να υποδεικνύουν στασιμότητα στην απασχόληση, καθώς οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά μόνο 1.000.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για την μεταποίηση στη συνέχεια.

Σήμερα λήγει επίσημα στην αμερικανική οικονομία ο δεύτερος κύκλος «ποσοτικής χαλάρωσης» που εφήρμοσε η κεντρική τράπεζα με στόχο την βελτίωση της ρευστότητας στην αμερικανική οικονομία.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο αμερικανικός τίτλος της Lloyds Banking Group ενισχύεται 8,5% μετά την ανακοίνωση σχεδίου περικοπών επιπλέον 15.000 θέσεων εργασίας.

Η Eli Lilly ανακοίνωσε ότι προβλέπει μείωση κερδών ανά μετοχή το 2012 σε σχέση με το 2011.

Η Google ανακοίνωσε ότι υπέγραψε διαφημιστική συμφωνία με τεην ζυθοποιία Heineken.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v