Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στη Wall

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ISM για τη βιομηχανική παραγωγή. Κέρδη και στις αγορές στην Ευρώπη, ενώ το δολάριο κερδίζει έδαφος έναντι των άλλων νομισμάτων.

Άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στη Wall καθώς τα αποτελέσματα για τη βιομηχανική παραγωγή που ανακοίνωσε το ISM ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα. Αρχικά, και με βάση τους δείκτες βιομηχανικής παραγωγής που ανακοίνωσε η Κίνα την Παρασκευή, αναμενόταν μια επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής. 

Τελικά ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 55,3% από 53,5% το Μάιο.

Ο δείκτης Dow σημειώνει άνοδο 0,77% στις 12.509 μονάδες, ο S&P  0,61% στις 1328 μονάδες και ο Nasdac  0,66% στις 2791 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο η General Motors και η Ford αναμένεται να ανακοινώσουν διψήφια άνοδο στις πωλήσεις του Ιουνίου, ενώ η Honda και η Toyota αναμένεται να παρουσιάσουν χαμηλότερες πωλήσεις.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η μετοχή της ελβετικής τράπεζας UBS AG, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να τοποθετήσει στη θέση του πρώην επικεφαλής της Bundesbank Alex Webber.

Το πετρέλαιο υποχωρεί στα 94,65 $ το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί στα 1,49 $ η ουγκιά

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ISM, το δολάριο κέρδισε και άλλο έδαφος έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,4507.

Στην Ευρώπη, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κινείται ανοδικά 0,22% στις 5.959 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημειώνει οριακή άνοδο 0,1% στις 7.383 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί οριακά 0.04% στις 3.980 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v