Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στη Wall

Μικτά πρόσημα στη Wall μετά την υποβάθμιση σε "Junk" της Πορτογαλίας από τη Moody’s και παρά τα θετικά στοιχεία από τις εργοστασιακές παραγγελίες. Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές. Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό.

Μικτά πρόσημα στη Wall μετά την υποβάθμιση σε "Junk" της Πορτογαλίας από τη Moody’s και παρά τα θετικά στοιχεία από τις εργοστασιακές παραγγελίες. Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές. Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό.

Συγκεκριμένα η υποβάθμιση κατά 4 βαθμίδες της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας από τη Moody's, επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες των επενδυτών για την κρίση χρέους στις περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης.

Παράλληλα οι εργοστασιακές παραγγελίες το Μάιο στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,8%.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες για αεροπλάνα, αυτοκίνητα και άλλα εργοστασιακά αγαθά αυξήθηκαν κατά 0,8% το Μάιο, ύστερα από πτώση 0,9% τον Απρίλιο.

Ο δείκτης Dow σημειώνει οριακή πτώση 0,1% στις 12.581 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,14% στις 1.338 μονάδες και ο Nasdaq κινείται ανοδικά 0,13% στις 2.820 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η εταιρεία ενέργειας Energy Transfer Equity ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την εταιρεία φυσικού αερίου Southern Union για 8,9 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι στις 16 Ιουνίου είχε κάνει προσφορά στη Southern Union αξίας 4,2 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της κινεζικής Baidu, ανταγωνίστριας της Google, σημειώνουν άνοδο 1%, ύστερα από την ανακοίνωση για συμφωνία με την Microsoft.

Στα εμπορεύματα το πετρέλαιο κινείται ανοδικά στα 96,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο αγγίζοντας τα 1,510, 60 δολάρια την ουγκιά.

Το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,4475, ύστερα και από την ανακοίνωση της S&P ότι θα θεωρήσει το γαλλικό σχέδιο ανταλλαγής ως "επιλεκτική χρεοκοπία".

Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη. Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,11% στις 6.024 μονάδες, ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,61% στις 3.978 μονάδες, ενώ ο DAX σημείωσε πτώση 0,05% στις 7.439 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v