Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα και Moody΄s πιέζουν τη Wall Street

Η απόφαση της Κίνας να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων αλλά και η υποβάθμιση της Πορτογαλίας από τη Moody’s δημιουργούν ήπιες πιέσεις στη Wall Street. Eνισχύεται το δολάριο. Πτώση στις ευρωαγορές.

Υποχωρεί για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση η Wall, ύστερα από την ανακοίνωση της Κίνας ότι θα αυξήσει το επιτόκιο κατά 0,25% και ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την ανεργία την Πέμπτη.

H απόφαση της Κίνας να αυξήσει τα επιτόκια μπορεί να επιδράσει αρηντικά στην ανάπτυξη της χώρας αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, εκτιμούν αναλυτές της αγοράς. Οι ίδιοι δεν παραλείπουν να τονίζουν τον αντίκτυπο στην ψυχολογία των επενδυτών από τη χθεσινοβραδυνή υποβάθμιση της Πορτογαλίας από τη Moody’s.

Ο δείκτης Dow σημειώνει πτώση 0,09% στις 12.581 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,19% στις 1.335 μονάδες και ο Nasdaq κινείται πτωτικά 0,16% στις 2.821 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο οι μετοχές της Bank of America και της ΑΤ& Τ υποχωρούν κατά 1,5%. Στον αντίποδα η μετοχή της General Motors σημειώνει άνοδο 1% ύστερα από έκθεση της Morgan Stanley στην οποία αναβαθμίζει την σύσταση σε “attractive.”

Το δολάριο καταγράφει κέρδη έναντι του ευρώ, μετά την ανακοίνωση της Moody’s για την υποβάθμιση της Πορτογαλίας, με την ισοτιμία ευρώ δολαρίου να διαμορφώνεται στα 1,432.

Το πετρέλαιο υποχωρεί στα 96,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί στα 1,60 δολάρια η ουγκιά.

Αρνητικά κινούνται οι δείκτες στην Ευρώπη μετά την υποβάθμιση της Πορτογαλίας από την Moody’s. Ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,76% στις 5979 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,31% στις 7416 μονάδες, ενώ ο CAC σημειώνει πτώση 0,53% στις 3957 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v