Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Εκτακτη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Ο Giulio Tremonti θα προεδρεύσει της έκτακτης συνεδρίασης πολιτικών αρχηγών του κυβερνητικού σχήματος και της αντιπολίτευσης, για ταχεία έγκριση των μέτρων λιτότητας στο κοινοβούλιο.

Ιταλία: Εκτακτη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
Ο Giulio Tremonti, υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, θα προεδρεύσει της έκτακτης συνεδρίασης πολιτικών αρχηγών του κυβερνητικού σχήματος και της αντιπολίτευσης, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει ταχεία έγκριση των μέτρων λιτότητας στο κοινοβούλιο.

Οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι η σπάνια αυτή επίδειξη διακομματικής ενότητας θα συγκρατήσει την κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών στο χρηματιστήριο και θα καθησυχάσει τις αγορές ομολόγων.

Παραμένει ασαφές εάν ο κ. Silvio Berlusconi θα παραβρεθεί στην συνάντηση. Ο Ιταλός πρωθυπουργός επικρίνεται έντονα τελευταία, γιατί πέρασε την Δευτέρα στο Μιλάνο για να ασχοληθεί με οικονομικά προβλήματα της επιχειρηματικής «αυτοκρατορίας» του Fininvest χωρίς να σχολιάσεις τις δραματικές εξελίξεις στις αγορές. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του θα επιστρέψει πολύ σύντομα στην Ρώμη.

Οι σχέσεις των κ.κ. Tremonti και Berlusconi είναι πολύ τεταμένες κι έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας διαφωνιών πάνω στο τριετές πρόγραμμα λιτότητας που συζητείται, αλλά πάντως ο υπουργός Οικονομικών ανθίσταται στις παροτρύνσεις συναδέλφων του να παραιτηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v