Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαθιά ανάσα παίρνει η Wall μετά τις "βουτιές"

Τα θετικά στοιχεία από την κινεζική ανάπτυξη και οι προσδοκίες για ενδείξεις νέας οικονομικής βοήθειας από την Fed  βοηθούν και την Wall να ανοδικά. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη. Νέο ρεκόρ χρυσού.

Ακολουθώντας τα υπόλοιπα διεθνή χρηματιστήρια, η Wall Street αποκομίζει κέρδη μετά το πολυήμερο «ξεπούλημα» με το οποίο είχαν αντιδράσει οι αγορές στις εξελίξεις της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων μεγέθη για την κινεζική οικονομία προσφέρουν στήριξη, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέρον βρίσκεται η επικείμενη ομιλία του διοικητή της Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,53% στις 12.511 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,56% στις 1.321 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,8% στις 2.804 μονάδες.

O δείκτης Dow έκλεισε χθες με πτώση 0,5% στον απόηχο της υποβάθμισης της αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας από την Moody’s Investors Service.

Η σημερινή άνοδος ακολουθεί τα κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια, που αντέδρασαν στην ανακοίνωση του Πεκίνου ότι η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε 9,5% στο β΄τρίμηνο, ελαφρώς παραπάνω από τις εκτιμήσεις. Ο δείκτης Hang Seng έκλεισε 1,2% υψηλότερα ενώ η αγορά της Σαγκάης απεκόμισε κέρδη 1,5%.

Ανοδική αντίδραση μετά από τρεις συνεδριάσεις με βαριές πωλήσεις, καταγράφουν οι ευρωαγορές, με σημαντική ανάκαμψη στις μετοχές αυτοκινήτων και μεταλλευμάτων, χάρη στα κινεζικά στοιχεία.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,04% στις 5.867 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,35% στις 7.199 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 0,3% στις 3.763 μονάδες.

Εν μέσω της μεταβλητότητας που επικρατεί στις αγορές αξιών, η τιμή του χρυσού ανήλθε σε νέο επίπεδο ρεκόρ στα 1.580 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην Wall Street, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke για την νομισματική πολιτική και την οικονομία. Χθες, η κοινοποιηση των πρακτικών της συνεδρίασης Ιουνιου της Fed έδειξε ότι μια μειοψηφία κεντρικών τραπεζιτών υποστηρίζουν την παροχή επιπλέον ρευστότητας στην οικονομία. Οι επενδυτές ελπίζουν να αποκομίσουν περισσότερες ενδείξεις για αυτό το ζήτημα από την σημερινή ομιλία του διοικητή της Fed.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η εταιρία ιατρικής τεχνολογίας Kinetic Concepts (+4,5%) ανακοίνωσε ότι θα εξαγοραστεί από κοινοπραξία funds έναντι 6,3 δισ. δολ.

Η General Mills έχει προγραμματίσει επενδυτική παρουσίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v