Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σ.Αραβία: Αύξηση παραγωγής κατά 700.000 βαρέλια

Η Σαουδική Αραβία αύξησε την πετρελαϊκή παραγωγή της κατά 700 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως για να φθάσει στα 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον περασμένο μήνα,, σύμφωνα με την International Energy Agency.

Σ.Αραβία: Αύξηση παραγωγής κατά 700.000 βαρέλια
Η Σαουδική Αραβία αύξησε την πετρελαϊκή παραγωγή της κατά 700 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως για να φθάσει στα 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον περασμένο μήνα, καθώς το βασίλειο ανέλαβε μονομερή δράση για να αντεπεξέλθει στην υψηλότερη ζήτηση για αργό πετρέλαιο, σύμφωνα με την International Energy Agency.

Από την μηνιαία έκθεση της διεθνούς ενεργειακής υπηρεσίας, προκύπτει η πρώτη απόδειξη για την μονομερή αντίδραση της Σ. Αραβίας μετά την αποτυχία του πετρελαϊκού καρτέλ του OPEC να αποφασίσει συνολική αύξηση στις ποσοστώσεις παραγωγής κατά την τακτική συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου.

Η ΙΕΑ εκτιμά ότι η σαουδαραβική παραγωγή θα συνεχίσει να αυξάνεται και πηγές αναφέρουν ότι η παραγωγή στον τρέχοντα μήνα μπορεί να ανέλθει έως τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Πάντως η ΙΕΑ σημειώνει ότι απόφαση του Ριάντ οφείλεται και σε εσωτερικούς παράγοντες, καθώς πολλά από τα επιπλέον βαρέλια που αντλήθηκαν κατευθύνθηκαν στα δικά της διυλιστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v