Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία εναντίον Murdoch για την BSkyB

Τα κόμματα του βρετανικού κοινοβουλίου θα ενωθούν για να προτρέψουν τον μεγιστάνα των διεθνών μίντια, Rupert Murdoch, να εγκαταλείψει το σχέδιο περαιτέρω επέκτασης της αυτοκρατορίας του με εξαγορά της BSkyB.

Βρετανία εναντίον Murdoch για την BSkyB
Τα κόμματα του βρετανικού κοινοβουλίου θα ενωθούν για να προτρέψουν τον μεγιστάνα των διεθνών μίντια, κ. Rupert Murdoch, να εγκαταλείψει το σχέδιο περαιτέρω επέκτασης της αυτοκρατορίας του με εξαγορά της BSkyB, καθώς ερευνάται ακόμη το σκάνδαλο των υποκλοπών στην εφημερίδα "News of the World", το οποίο συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Οι κινήσεις κατά της εξαγοράς του καναλιού BSkyB από τον όμιλο News Corp του κ. Murdoch νομικά δεν ευσταθούν, ωστόσο καθρεφτίζουν την έντονη αντίδραση της βρετανικής κοινής γνώμης στις αποκαλύψεις ότι η εφημερίδα του κ. Murdoch έκανε υποκλοπές τηλεφωνημάτων συγγενών αφενός ενός θύματος πολέμου και αφετέρου ενός δολοφημένου κοριτσιού.

Η απόφαση των δύο κομμάτων της βρετανικής βουλής να κάνουν σύσταση κατά της εξαγοράς συνιστά διάρρηξη των πολυετών σχέσεων μεταξύ του κ. Murdoch και των βρετανικών κυβερνήσεων και καταδεικνύει την έκπτωση ενός από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες του πλανήτη.

Σε μία επιπλέον επικίνδυνη ένδειξη για τον μεγιστάνα, η έκπτωση αυτή απειλεί να μεταδοθεί και στις ΗΠΑ, που είναι η έδρα της αυτοκρατορίας News Corp, η οποία κατέχει μια σειρά επιφανών μέσων ενημέρωσης, όπως η "Wall Street Journal", η "New York Post" και η "Fox Broadcasting".

Γερουσιαστής των ΗΠΑ ζήτησε χθες να γίνει έρευνα για να καθοριστεί εάν η News Corp διέπραξε αδικήματα και με βάση τον αμερικανικό νόμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v