Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M.Draghi: Ζητεί στιβαρή διαχείριση της κρίσης

Ο μελλοντικός επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε ότι η δημοσιονομική βιωσιμότητα των μελών της ευρωζώνης δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη, όπως ήταν στο παρελθόν.

M.Draghi: Ζητεί στιβαρή διαχείριση της κρίσης
Ο μελλοντικός επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι η δημοσιονομική βιωσιμότητα των μελών της ευρωζώνης δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη, όπως ήταν στο παρελθόν, αλλά πρέπει να κερδίζεται με βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία με τη σειρά της είναι εφικτή μόνο όταν βρίσκονται σε τάξη τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Ρώμη, ο κ. Mario Draghi πρόσθεσε ότι είναι ουσιώδους σημασίας η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία να συνεχίσουν τις σημαντικές προσπάθειές τους για μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Draghi τόνισε επίσης πως οι κυβερνήσεις και οι ρυθμιστές της ευρωζώνης οφείλουν να επιδείξουν στιβαρή διαχείριση της κρίσης χρεών, καθώς οι μέχρι στιγμής κινήσεις τους έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα.

Η κρίση χρεών έχει εισέλθει σε νέα φάση, τόνισε ο κ. Draghi, που το φθινόπωρο θα αναλάβει τα ηνία της ΕΚΤ. "Είναι πολύ σημαντικό όσοι προσπαθούν να διαχειριστούν την κρίση να προσφέρουν βεβαιότητα, να καθορίσουν ξεκάθαρα τους πολιτικούς στόχους, το νόημα των μέσων που χρησιμοποιούν και τα ποσά που είναι διαθέσιμα", υποστήριξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v