Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωταγωνιστές οι αγοραστές στη Wall Street

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall καθώς ο πρόεδρος της Fed άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο υιοθέτησης μέτρων που θα ενισχύσουν την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Κέρδη στις ευρωαγορές. Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός.

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall καθώς ο πρόεδρος της Fed άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο υιοθέτησης μέτρων που θα ενισχύσουν την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Κέρδη στις ευρωαγορές. Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός.

Αναλυτικά, ο Β. Bernanke, υποστήριξε ότι η Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κινήσεις τόνωσης της αγοράς σε περίπτωση που οι αδυναμίες που παρουσιάζει η εγχώρια οικονομία αποδειχθούν πιο επίμονες από όσο αναμένεται.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Solaris Asset Management, Timothy Ghriskey, “για άλλη μια φορά  η Fed διαβεβαίωσε ότι δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τα μέσα που διαθέτει ώστε να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ”.

Επιπλέον, το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall στηρίζει και η μεγαλύτερη της αναμενόμενης άνοδο του ρυθμού ανάπτυξης της Κίνας. Συγκεκριμένα το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 9,5% στο β’ τρίμηνο έναντι 9,7% το προηγούμενο ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση έως το 9,3%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του χρυσού διαπραγματεύεται σε νέο ιστορικό υψηλό στα 1.587 δολ./oz και αντίστοιχα η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,4% στα 98,83 δολ. ανά βαρέλι.
 
Στη Wall ο Dow κινείται ανοδικά 1,2% στις 12.597 μονάδες, ο S&P με κέρδη 1,25% στις 1.330 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διαπραγματεύεται υψηλότερα 1,4% στις 2.821 μονάδες.

Στην Ευρώπη, με αξιόλογα κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς η υποβάθμιση της Ιρλανδικής οικονομίας από τη Moody’s δεν πτόησε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Αναλυτικά, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του με άνοδο 0,7% στις 5.910,02 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με κέρδη 1,3% στις 7.267,30 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 0,51% στις 3.793,27 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο, το χρηματιστήριο του Μιλάνου συμπλήρωσε σήμερα δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις μετά την βουτιά 4% του δείκτη την Δευτέρα.

Συγκεκριμένα ο δείκτης MIB του Μιλάνου ενισχύθηκε 1,79% στις 18.842,7 μονάδες και στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX σημείωσε κέρδη 0,66% στις 9.666.9 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v