Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JPMorgan και macro στηρίζουν την Wall Street

Τα καλά αποτελέσματα της JPMorgan και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία, βοηθούν την Wall να συνέλθει από το χθεσινό ράπισμα της Moody’s και να κινηθεί ανοδικά. Συγκρατημένη πτώση ευρωαγορών, νέο ρεκόρ χρυσού. 

Τα καλά αποτελέσματα της επενδυτικής τράπεζας JPMorgan και οι ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις, κυρίως για την αγορά εργασίας, βοηθούν την Wall Street να συνέλθει από το χθεσινό ράπισμα της Moody’s και στηρίζουν σε άνοδο τους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,07% στις 12.500 μονάδες, ο S&P 0,2% στις 1.320 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,17% στις 2.802 μονάδες.

Η μετοχή της J.P. Morgan ενισχύεται 2,68% αντιδρώντας στην ανακοίνωση κερδών και εσόδων που ήταν αυξημένα και καλύτερα των αναμενόμενων.

Ευνοϊκές ήταν και οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας. Ο αριθμός των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας μειώθηκε κατά 22.000 την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού μειώθηκε αναπάντεχα τον Ιούνιο κατά 0,4% και οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,1% τον ίδιο μήνα.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες υψηλότερα, με στήριξη από τα σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke ότι η Fed μπορεί να μελετήσει πρόσθετα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, αν η πορεία της επιδεινωθεί.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, η Moody’s εξέδωσε προειδοποίηση για ενδεχόμενη υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της αμερικανικής οικονομίας, εάν επέλθει έστω και περιορισμένη στάση πληρωμών.

Η προειδοποίηση του οίκου είχε αρνητική επίδραση στα ασιατικά χρηματιστήρια και τις ευρωπαϊκές αγορές, που επιβαρύνθηκαν επιπλέον από τις εξελίξεις της δημοπρασίας ιταλικών ομολόγων.

Η θετική πορεία της Wall περιορίζει πάντως της ευρωπαϊκές πιέσεις και ο δείκτης FTSE υποχωρεί αυτή την ώρα 0,58% στις 5.873 μονάδες, ο DAX 0,43% στις 7.236 μονάδες, ενώ ο CAC0,77% στις 3.764 μονάδες.

Η ανακοίνωση άσκησε επίσης πιέσεις στο δολάριο και το ευρώ έφτασε έως το 1,4240 δολ. και κινείται αυτή την ώρα με άνοδο 0,4% στο 1,4235 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού ανήλθε σε νέα ιστορικά επίπεδα ρεκόρ, στα 1.589,56 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v