Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα χρέη φέρνουν απώλειες στην Wall Street

Το "βάλτωμα" των εξελίξεων στις κρίσεις χρεών της ευρωζώνης αλλά και των ΗΠΑ, ασκεί ισχυρές πιέσεις για μια ακόμη συνεδρίαση στην Wall Street. Νέες πιέσεις στις ευρωαγορές, ρεκόρ χρυσού στα 1.600 δολάρια.

Το "βάλτωμα" των εξελίξεων στα χρέη της ευρωζώνης αλλά και των ΗΠΑ, ασκεί ισχυρές πιέσεις για μια ακόμη συνεδρίαση στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,35% στις 12.311 μονάδες, ο S&P 1,4% στις 1.297 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,55% στις 2.746 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε υψηλότερα την Παρασκευή, περιορίζοντας τις απώλειες της εβδομάδας, χάρη κυρίως στα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Citigroup και της Google.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται λόγο χαμηλότερα, καθώς τα αποτελέσματα των τραπεζικών stress tests την Παρασκευή δεν κατάφεραν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στους επενδυτές.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1% στις 5.786 μονάδες, ο DAX 1,12% στις 7.141 μονάδες, ενώ ο CAC 1,44% στις 3.673 μονάδες.

To άλλο μεγάλο ζήτημα που «στοιχειώνει» την επενδυτική ψυχολογία, είναι το ζήτημα της αύξησης του ορίου του χρέους των ΗΠΑ, που αν δεν λυθεί, κινδυνεύει να προκαλέσει στάση πληρωμών από το αμερικανικο δημοσιο και συνακόλουθα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Ο κ. Gary Jenkins της Evolution Securities δήλωσε στο πρακτορείο MarketWatch ότι υπάρχουν κατά την άποψή του πιθανότητες περίπου 80% να υποβαθμιστεί η αμερικανική οικονομία έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Στις λοιπές αγορές, το δολάριο ανακάμπτει ελαφρώς στο 1,4056 δολ. έναντι του ευρώ. Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν καθώς ενισχύεται το αμερικανικό νόμισμα, αλλά ο χρυσός και ο άργυρος συνεχίζουν το ράλι τιμών και το συμβόλαιο Αυγούστου του κίτρινου μετάλλου ενισχύεται 12 δολάρια στο ρεκόρ των 1.602 δολ. ανά ουγκιά.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της IBM, που θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Η μετοχή της Halliburton αντιδρά με άνοδο στην ανακοίνωση αύξησης κερδών 54% στο β΄τρίμηνο.

Η βιομηχανία παιχνιδιών Hasbro ανακοίνωσε αύξηση κερδών 33%.

Με σημαντικές απώλειες εξακολουθεί να αντιδρά ο τίτλος της News Corp. στις επιπτώσεις του σκανδάλου υποκλοπών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v