Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα σπάργανα ευρωπαϊκός οίκος αξιολογήσεων

Το κόστος δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολογήσεων, που θα μειώσει την εξάρτηση από τους μεγάλους οίκους S&P, Moody's και Fitch, ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έρευνα γερμανικού περιοδικού.

Στα σπάργανα ευρωπαϊκός οίκος αξιολογήσεων
Το κόστος δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολογήσεων, που θα μειώσει την εξάρτηση των επιχειρήσεων από τους μεγάλους οίκους Standard & Poor's, Moody's και Fitch, ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού περιοδικού "Capital".

Το περιοδικό παραθέτει τις δηλώσεις του κ. Markus Krall, συνεργάτη της συμβουλευτικής Roland Berger, η οποία επιχειρεί να συγκεντρώσει στήριξη και χρηματοδότηση από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και επιχειρήσεις για τη δημιουργία του ευρωπαϊκού οίκου.

"Μέχρι το τέλος του 2011 θα έχουμε σχηματίσει μία κοινοπραξία 25 περίπου εταίρων, ο καθένας των οποίων θα επενδύσει 10 εκατ. ευρώ", δήλωσε ο κ. Krall, σύμφωνα με το έντυπο.

Με βάση ξεχωριστή εξέλιξη, που μεταφέρει το πρακτορείο Reuters, οικογένειες εύπορων Γερμανών υποστηρίζουν διαφορετικό σχέδιο για τη δημιουργία νέου οίκου αξιολογήσεων που θα έχει έδρα στην Ελβετία.

Σύμφωνα με αυτήν την πρόταση, τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από τις εύπορες οικογένειες θα είναι αρκετά για μερικά χρόνια λειτουργίας του οίκου, αλλά για τη συνέχεια θα πρέπει να βρεθούν νέοι πόροι.

Ο νέος οίκος θα ασχολείται αρχικά μόνο με εταιρικές αξιολογήσεις και όχι με κρατικά ομόλογα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v