Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις στην Wall Street

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη Wall μετά τα εύρωστα χθεσινά κέρδη, αλλά η ψυχολογία παραμένει θετική χάρη στα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Apple και την προοπτική επίλυσης του ζητήματος του χρέους. Κέρδη ευρωαγορών.

Διορθωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τα εύρωστα χθεσινά κέρδη, αλλά η ψυχολογία παραμένει θετική στην Wall, χάρη στα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Apple και την προοπτική επίλυσης του ζητήματος του χρέους της Ουάσιγκτον.

Μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ελαφρώς 0,14% στις 12.570 μονάδες, ο S&P καταγράφει πτώση 0,11% στις 1.325 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,18% στις 2.821 μονάδες.

Ομάδα στελεχών της Γερουσίας, η επονομαζόμενη «συμμορία των έξι» κατέθεσε πρόταση για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ, που θα αποτρέψει την κήρυξη στάσης πληρωμών, προοπτική που προκάλεσε ανακούφιση στον επενδυτικό κόσμο.

Ελπίδες δημιουργούνται για εξεύρεση λύσης και στην ευρωπαϊκή κρίση χρεών, ενόψει της συνόδου κορυφής αύριο Πέμπτη.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,8% στις 5.839 μονάδες, ο DAX 0,34% στις 7.217 μονάδες, ο CAC 1,63% στις 3.755 μονάδες.

Μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης στην Wall Street, η Apple ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων, σε επίπεδα ρεκόρ. Η μετοχή της Apple ενισχύεται 4,1% και στηρίζει σε ανάκαμψη τους τεχνολογικούς κλάδους σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η ημέρα είναι πλούσια σε επιχειρηματικές ανακοινώσεις για την Νέα Υόρκη, όπου θα δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματά τους μεταξύ άλλων η American Express, η BlackRock, η Abbott Laboratories και η Johnson Controls.

Ανοδικά κινήθηκαν και τα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο της χθεσινής ανόδου της Wall Street, που έκλεισε με κέρδη 1,6% για τον Dow Jones.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 1 δολ. στην Νέα Υόρκη στα 98,52 δολ. ανά βαρέλι.

Το δολάριο υποχωρεί με το ευρώ στο 1,4213 δολ. ενώ ο χρυσός υποχωρεί 14 δολάρια στα 1.587 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v