Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Apple: Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών στο τρίμηνο

Τα αποτελέσματα της Apple ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη στο τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις των προϊόντων iPhone και iPad υπερδιπλασιάστηκαν. Αντιθέτως, τα έσοδα της Yahoo! μειώθηκαν, αν και τα κέρδη αυξήθηκαν.

Apple: Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών στο τρίμηνο
Τα αποτελέσματα της Apple ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη στο τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις των προϊόντων iPhone και iPad υπερδιπλασιάστηκαν.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 7,31 δισ. δολάρια στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουνίου, αυξημένα κατά 125% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα κέρδη ανήλθαν σε επίπεδο-ρεκόρ, όπως και τα έσοδα, τα οποία άγγιξαν τα 28,6 δισ. δολάρια.

Η Apple πούλησε πάνω από 20 εκατ. iPhones στο εξεταζόμενο διάστημα και 9,25 εκατ. iPads. Πάντως, οι πωλήσεις του iPod συνέχισαν να μειώνονται και υποχώρησαν 20%, στα 7,54 εκατομμύρια προϊόντα.

Σε ξεχωριστή εξέλιξη όσον αφορά στην αμερικανική τεχνολογική αγορά, τα κέρδη της Yahoo! αυξήθηκαν, αλλά οι πωλήσεις μειώθηκαν, εξαιτίας του ανταγωνισμού που επικρατεί στον χώρο.

Τα έσοδα της μηχανής αναζήτησης διαμορφώθηκαν στα 1,08 δισ. δολ. με πτώση 4,6% σε σχέση με πέρσι. Τα κέρδη αυξήθηκαν 11% στα 237 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v