Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ωθηση από τράπεζες και ...ΕΕ λαμβάνει η Wall

Η διαφαινόμενη λύση του γόρδιου δεσμού των χρεών της ευρωζώνης ενισχύει την Wall Street, παρά την επιδείνωση στην εγχώρια αγορά εργασίας. Ευνοϊκά αποτελέσματα από Morgan Stanley και AT&T. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Η διαφαινόμενη λύση του γόρδιου δεσμού των χρεών της ευρωζώνης στηρίζει σε ανάκαμψη την Wall Street, παρά την επιδείνωση στην εγχώρια αγορά εργασίας. Ευνοϊκά αποτελέσματα από Morgan Stanley και AT&T.

Η διαφαινόμενη λύση του γόρδιου δεσμού των χρεών της ευρωζώνης στηρίζει σε ανάκαμψη το αμερικανικό χρηματιστήριο, παρά την επιδείνωση στην εγχώρια αγορά εργασίας.

Τα ευνοϊκά αποτελέσματα από Morgan Stanley και AT&T και η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων υποστηρίζουν περαιτέρω την αγορά.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,24% στις 12.602 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,45% στις 1.332 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,39% στις 2.828 μονάδες.

Η μετοχή της φαρμακευτικής Express Scripts εκτινάσσεται 17% μετά την συμφωνία εξαγοράς της Medco Health Solutions, που υποχωρεί 1,4%.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων β΄τριμήνου, η Morgan Stanley αντιδρά με κέρδη 1,5% στην ανακοίνωσή της.

Η Nokia ενισχύεται 3% στις αμερικανικές συναλλαγές, ενώ στον αντίποδα η Ericsson αντιδρά με πτώση.

Η Microsoft Corp. θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Από το στατιστικό μετωπο, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 10.000 στους 418.000 νέους ανέργους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινωσε το υπουργειο Εργασίας.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χαιρετίζουν το αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής και ενισχύονται αισθητά, μετά από μια συνεδρίαση μεταβλητότητας εν αναμονή της κατάληξης της «κρισιμότερης ημέρας» στην ιστορία της ευρωζώνης.

Τα μεγαλυτερα κέρδη απολαμβάνουν οι τράπεζες.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου ενισχύεται 0,51% στις 5.887 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κατά 0,55% στις 7.261 μονάδες, ενώ κέρδη της τάξης του 0,79% καταγράφει ο δείκτης CAC του Παρισιού.

Στην Ιταλία ο δείκτης FTMIB που υποχωρούσε πάνω από 1% πριν την σύνοδο, ενισχύεται αυτή την ώρα 1,9%, ενώ ενώ τα χρηματιστήρια της Ισπανίας και της Πορτογαλίας αποκομίζουν κέρδη 2% και 0,5 αντιστοίχως.

Το ευρώ ενισχύεται στο 1,432 δολ.

Πιέσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές μετά την υποχώρηση του δείκτη μεταποίησης στην Κίνα και ο σύνθετος δείκτης στην Σαγκάη έκλεισε με πτώση 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v