Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dallara: Πρόσκαιρη η επιλεκτική χρεοκοπία

Τα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και περιχαράκωσης των υπόλοιπων κρατών της ευρωζώνης θα δώσουν στις αγορές τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τους φόβους για ντόμινο, δήλωσε ο επικεφαλής του IIF.

Dallara: Πρόσκαιρη η επιλεκτική χρεοκοπία
Τα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και περιχαράκωσης των υπόλοιπων κρατών της ευρωζώνης θα δώσουν στις αγορές τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τους φόβους για ντόμινο, δήλωσε ο επικεφαλής του Institute of International Finance, κ. Charles Dallara.

"Είναι μια κίνηση προς την αποδοχή της πραγματικότητας για τις αγορές, τους επενδυτές, την Ελλάδα και την Ευρώπη", είπε σε συνέντευξή του στις Βρυξέλλες. "Η αποδοχή της πραγματικότητας είναι το πρώτο βήμα για την πορεία προς ένα καλύτερος μέλλον".

Ο κ. Dallara τόνισε ότι το πακέτο διάσωσης δεν θα εκτροχιαστεί εξαιτίας της πιθανής περιόδου πρόσκαιρης χρεοκοπίας, καθώς οι επενδυτές θα ανταλλάξουν τα υπάρχοντα ομόλογά τους με χρεόγραφα μεγαλύτερων διαρκειών και ευνοϊκότερων όρων", τόνισε ο επικεφαλής του IIF, του κορυφαίου τραπεζικού λόμπι που οργάνωσε τις συνομιλίες, οι οποίες κατέληξαν στη χθεσινή απόφαση για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

"Δεν νομίζω ότι η επιλεκτική χρεοκοπία θα έχει κάποια σοβαρή επίπτωση… Η επιλεκτική χρεοκοπία είναι μια παροδική κατάσταση, την οποία διανύει μια χώρα καθ’ οδόν προς μια καλύτερη θέση", τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v