Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγαίνει στη σύνταξη ο George Soros

Ο δισεκατομμυριούχος "γκουρού" των επενδύσεων κ. George Soros πρόκειται να επιστρέψει κεφάλαια στους έξωθεν επενδυτές της επιχείρησής του, λήγοντας την 40ετή καριέρα του ως διαχειριστή hedge fund.

Βγαίνει στη σύνταξη ο George Soros
Ο δισεκατομμυριούχος "γκουρού" των επενδύσεων κ. George Soros πρόκειται να επιστρέψει κεφάλαια στους έξωθεν επενδυτές της επιχείρησής του, η αξία της οποίας ανέρχεται στα 25,5 δισ. δολ., λήγοντας την 40ετή καριέρα του ως διαχειριστή hedge fund.

Ο κ. Soros, που σύντομα γίνεται 81 ετών, θα επιστρέψει τα κεφάλαια, τα οποία υπολογίζονται στο 1 δισ. δολ., μέχρι τα τέλη του έτους, με βάση ανεπίσημες πληροφορίες. Η εταιρία του, Soros Fund Management, θα επικεντρωθεί από εκεί και πέρα στη διαχείριση των ενεργητικών που ανήκουν αποκλειστικά σε αυτόν και στην οικογένειά του, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στους επενδυτές.

"Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όσους επέλεξαν να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους στο Soros Fund Management LLC τα τελευταία 40 χρόνια", αναφέρεται στην επιστολή, την οποία υπογράφουν οι δύο γιοι του κ. Soros.

Με τη διακοπή αυτήν, ολοκληρώνεται η μεταμόρφωση του κ. Soros από κερδοσκόπου, που το 1992 έγινε διάσημος σε όλο τον πλανήτη εκδιώκοντας τη στερλίνα από το ευρωπαϊκό νομισματικό σύστημα, σε... φιλάνθρωπου, ρόλο που οραματιζόταν από όταν σπούδαζε στο London School of Economics ως μετανάστης από την Ουγγαρία, όπως αναφέρει ο ίδιος στη βιογραφία του.

Οι γιοι του δήλωσαν ότι έλαβαν την απόφαση εξαιτίας των νέων ρυθμίσεων περί χρηματοπιστωτικής εποπτείας, οι οποίες θα επέβαλαν να καταγραφεί η επιχείρηση στα μητρώα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έως τον Μάρτιο του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v