Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεθνής έρευνα για καρτέλ τραπεζών

Στο Τόκιο επεκτείνεται η διεθνής έρευνα των εποπτικών αρχών του τραπεζικού κλάδου ως προς τις κατηγορίες χειραγώγησης των επιτοκίων διατραπεζικού δανεισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times

Διεθνής έρευνα για καρτέλ τραπεζών
Στο Τόκιο επεκτείνεται η διεθνής έρευνα των εποπτικών αρχών του τραπεζικού κλάδου ως προς τις κατηγορίες χειραγώγησης των επιτοκίων διατραπεζικού δανεισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως η έρευνα αφορά πλέον και τις κατηγορίες για δημιουργία καρτέλ στην διαμόρφωση των επιτοκίων του γεν στο Λονδίνο, αλλά και στην Ιαπωνική πρωτεύουσα. Μέχρι πρότινος ήταν γνωστό, πως η έρευνα αφορούσε μόνο την διαμόρφωση των επιτοκίων δολαρίου στην αγορά του Λονδίνου.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου, η UBS επιβεβαίωσε την διεύρυνση των ερευνών για την διαμόρφωση του Tibor στο Τόκιο και πως η ελβετική τράπεζα έλαβε «υπό προϋποθέσεις επιείκεια και ασυλία» από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σε αντάλλαγμα για την συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές δίνοντας πληροφορίες ως προς την διαμόρφωση των επιτοκίων του γεν κατά την διατραπεζική αγορά στο Λονδίνο και το Τόκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v