Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουβέιτ: Σε υψηλό 37 ετών η παραγωγή πετρελαίου

Μπορεί η Σαουδική Αραβία να μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα με την πρόσφατη μονομερή απόφαση αύξησης της παραγωγής πετρελαίου, ανεξάρτητα από το καρτέλ του OPEC, αλλά και το Κουβέιτ προχωρά σε αντίστοιχες κινήσεις.

Κουβέιτ: Σε υψηλό 37 ετών η παραγωγή πετρελαίου
Μπορεί η Σαουδική Αραβία να μονοπωλεί τα διεθνή πρωτοσέλιδα με την πρόσφατη μονομερή απόφαση αύξησης της παραγωγής πετρελαίου, ανεξάρτητα από το καρτέλ του OPEC, αλλά και το Κουβέιτ προχωρά σε αντίστοιχες κινήσεις.

Το εμιράτο του Κουβέιτ, που στις αρχές της χρονιάς αντλούσε 2,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, αυξάνεται αισθητά την παραγωγή του, σύμφωνα με παρατηρητές. Οι εκτιμήσεις ποικίλουν, αλλά αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η παραγωγή του Κουβέιτ κινείται σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα 37 ετών, στα 2,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Σύμφωνα πάντα με ανεπίσημες πληροφορίες, το εμιράτο είναι πρόθυμο να διαθέσει περισσότερο πετρέλαιο στους μακροχρόνιους πελάτες τους. Τα αμερικανικά διϋλιστήρια Valero που κατά κανόνα δείχνουν την τάση που επικρατεί στον κλάδο, δηλωσαν πρόσφατα ότι το Κουβέιτ τους έχει κάνει προσφορά για περισσότερο πετρέλαιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v