Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση κερδών κατά 18% για την EFG International

Μείωση κερδών κατά 18% ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του έτους η EFG International, μέλος του ομίλου EFG Group, που ελέγχει και την Eurobank EFG. Το ισχυρό ελβετικό φράγκο ήταν μία από τις βασικές αιτίες.

Μείωση κερδών κατά 18% για την EFG International
Μείωση κερδών κατά 18% ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του έτους η EFG International, μέλος του ομίλου EFG Group, που ελέγχει και την Eurobank EFG. Το ισχυρό ελβετικό φράγκο, που έσπασε αλλεπάλληλα ιστορικά ρεκόρ, ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες διαμόρφωσης των αποτελεσμάτων της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη των βασικών δραστηριοτήτων της EFG μειώθηκαν στα 72,6 εκατ. φράγκα κατά το πρώτο εξάμηνο. Τα καθαρά κέρδη βάσει των διεθνών λογιστικών προτύπων (που η τράπεζα θα υιοθετήσει το 2012) υπολογίζονται στα 55,9 εκατ. φράγκα.

Επισημαίνεται ότι τον Ιούνιο, η EFG αναθεώρησε πτωτικά τον στόχο κερδοφορίας για το 2011 στα 140 με 160 εκατ. ελβετικά φράγκα έναντι αρχικής εκτίμησης στα 200 εκατ. φράγκα. Η μετοχή της EFG έχει υποχωρήσει κατά 32% φέτος και κατά 10,5% το 2010, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Lonnie Howel δήλωσε ότι παραιτείται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v