Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H αγορά εργασίας στηρίζει την Wall

Τα μεγέθη για την ιδιωτική απασχόληση δημιουργούν "θετική ενέργεια" για τα συνολικά στοιχεία της αγοράς εργασίας και στηρίζουν υψηλότερα την Wall Street. Εύρωστα κέρδη σε Ασία και Ευρώπη.

Τα μεγέθη για την ιδιωτική απασχόληση δημιουργούν «θετική ενέργεια» για τα συνολικά στοιχεία της Παρασκευής και στηρίζουν υψηλότερα τις τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε θετικά χάρη στις ελπίδες ότι η διεθνής οικονομία είναι αρκετά εύρωστη ώστε να ξεπεράσει την πυρηνική κρίση της Ιαπωνίας, που καθρεφτίστηκαν και στην πειστική θετική αντίδραση των ασιατικών αγορών. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον αμερικανικό ιδιωτικό τομέα στήριξε περαιτέρω την Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,71% στις 12.366 μονάδες, ο S&P 0,8% στις 1.330 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,72% στις 2.777 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στον Standard & Poor’s 500 αποκομίζει ο κλάδος τηλεπικοινωνιών, ενώ την χειρότερη εμφάνιση έχει ο κλάδος τεχνολογίας. Δύο μετοχές ενισχύονται για κάθε μια που υποχωρεί στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών ξεπερνά τα 194 εκατομμύρια.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση η Wall έκλεισε υψηλότερα με κέρδη στις μετοχές ενέργειας και τηλεπικοινωνιών. Εχοντας σημειώσει άνοδο στις επτά από τις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις, ο Dow έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων.

Σήμερα, από το στατιστικό μέτωπο οι ανακοινώσεις ήταν ευνοϊκές.

Οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα της αμερικανικής οικονομίας τον Μάρτιο κατά 201.000, ενώ οι προγραμματισμένες απολύσεις στις αμερικανικές επιχειρήσεις μειώθηκαν 18%. Η ανακοίνωση δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την πολύ σημαντική ανακοίνωση των μεγεθών για την ανεργία Μαρτίου, την Παρασκευή.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Family Dollar αντιδρά με άνοδο 3% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄τριμήνου.

Ο τίτλος της Valeant Pharmaceuticals International κερδίζει 12% μετά την ανακοίνωση ότι θα κάνει προσφορά για την βιοφαρμακευτική Cephalon (+30%).

Θετικά αντιδρά και η Achillion Pharmaceuticals μετά τα καλά αποτελέσματα των κλινικών ερευνών σε θεραπεία της για την χρόνια ηπατίτιδα C.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται επί έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, που είναι το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Δεκέμβριο, με σημαντικά κέρδη στους κλάδους αυτοκινήτων, κοινωφελών υπηρεσιών και μεταλλευτικών.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,27% υψηλότερα στις 5.948 μονάδες, ο DAX 1,77% στις 7.057 μονάδες, ενώ ο CAC 0,92% στις 4.024 μονάδες.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο τερμάτισε με θεαματική άνοδο 2,6%.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν ελαφρώς στα 104,42 δολ. ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια του χρυσού κερδίζουν 3 δολ. περίπου στα 1.420 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v