Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικά κέρδη στηρίζουν την Wall Street

Τα κέρδη στην τεχνολογία και την μεγάλη κεφαλαιοποίηση επισκιάζουν τις υποβαθμίσεις Πορτογαλίας και Ελλάδας και βοηθούν την Wall να συντηρήσει την άνοδο 4% και πλέον που εμφανίζεται μέχρι στιγμής στο α΄τρίμηνο.

Εγχώριες επιχειρηματικές ειδήσεις, καθώς και τα κέρδη στην τεχνολογία και την μεγάλη κεφαλαιοποίηση, επισκιάζουν τις υποβαθμίσεις της Πορτογαλίας και της Ελλάδας από την S&P στην Wall Street και στηρίζουν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,5% στις 12.259 μονάδες, ο S&P 0,43% στις 1.316 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη 0,74% στις 2.751 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 αντέδρασε με πτώση έως 0,4% στην απόφαση του οίκου S&P να υποβαθμίσει την Πορτογαλία και την Ελλάδα, τροφοδοτώντας τον κίνδυνο επιδείνωσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρεών.

Ωστόσο οι δείκτες της Wall Street επανέκτησαν γρήγορα ανοδικές τάσεις, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν σταθεροποίηση πριν την λήξη του τριμήνου. Μέχρι την συνεδρίαση της Δευτέρας, ο δείκτης S&P 500 έχει ενισχυθεί 4,2% στο α΄τρίμηνο.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μικρή πτώση, μετά από τριήμερη σημαντική άνοδο.

Η μετοχή της Home Depot καταθέτει ράλι 2,8% μετά την ανακοίνωση ότι πώλησε 2 δισ. δολ. σε ομόλογα για να συγκεντρώσει ρευστότητα και να χρηματοδοτήσει επαναγορές.

Η AK Steel εκτινάσσεται 4,9% μετά την εξαγορά μεριδίου από την SAC Capital Advisors.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P CaseShiller διολίσθησε επί 7ο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, εμφανίζοντας πτώση 0,2% σε σχέση με τον Δεκέμβριο και 3,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2010. Ανακοινώθηκε επίσης στην συνέχεια σημαντική επιδείνωση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Halliburton υποχωρεί 2,3% μετά την ανακοίνωση ότι οι εξεγέρσεις στην Βόρειο Αφρική και Μέση Ανατολή «αφαίρεσαν» 3-4 σεντς από τα κέρδη α΄τριμήνου.

Στο επίκεντρο και η μετοχή της Phillips-Van Heusen, που ενισχύεται 3,8% μετά την ανακοίνωση διπλασιασμού των κερδών δ΄τριμήνου.

Εύρωστα κέρδη ανακοίνωσε και η κατασκευαστική Lennar.

Στις διεθνείς αγορές, τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικτή εικόνα, ενώ στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,47% υψηλότερα στις 5.932 μονάδες, ο DAX 0,06% χαμηλότερα στις 6.934 μονάδες, ενώ ο CAC 0,27% υψηλότερα στις 3.988 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v