Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία:Αναμένεται διεθνής διάσωση τον Ιούνιο

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας περιμένει ότι η καταπονημένη οικονομία της Πορτογαλίας θα προσφύγει σε διεθνή διάσωση ως τον Ιούνιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt.

Πορτογαλία:Αναμένεται διεθνής διάσωση τον Ιούνιο
H κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας προειδοποίησε ότι θα πρέπει να επιβληθούν σημαντικά νέα μέτρα λιτότητας για να διασφαλιστεί ότι η χώρα θα αντεπεξέλθει στους στόχους του προϋπολογισμού και αυτά τα μέτρα θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη οικονομική συρρίκνωση φέτος και του χρόνου.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, περιμένει ότι η καταπονημένη οικονομία της Πορτογαλίας θα προσφύγει σε διεθνή διάσωση ως τον Ιούνιο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου που αναφέρει η εφημερίδα Handelsblatt.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο προβλέπεται να αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση της χώρας, που θα προκύψει από τις πρόωρες εκλογές.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Πορτογαλία είναι απρόθυμη να προσφύγει στον μηχανισμό διάσωσης της Ε.Ε. διότι φοβάται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα επιβάλλει περικοπές δαπανών ως απαραίτητη συνθήκη για την βοήθεια. Η Γερμανία θα επιμείνει πάντως να γίνει διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα λιτότητας με το ΔΝΤ.

Η κεντρική τράπεζα στην εαρινή της έκθεση αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσει η χώρα τους στόχους του προϋπολογισμού φέτος.

Στην έκθεση προβλέπεται οικονομική συρρίκνωση 1,4% φέτος και ανάπτυξη 0,3% το 2012, αλλά σε αυτές τις προβλέψεις δεν περιλαμβάνονται πιθανά επιπλέον μέτρα λιτότητας και μείωσης των χρεών της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v