Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία κέρδη 3,1% για τον Dow Jones

Κέρδη στη Wall, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να ενισχύεται λόγω των θετικών μακροοικονομικών στοιχείων. Οι τεχνολογικές μετοχές στο επίκεντρο. Στα 105,6$ το πετρέλαιο. Ήπια άνοδος στην Ευρώπη.

Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στη Wall, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να ενισχύεται μετά και την ανακοίνωση για ανάπτυξη 3,1% στο Q4.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,41% στις 12.221 μονάδες, με τα εβδομαδιαία κέρδη του να διαμορφώνονται στο 3,1%. Άνοδος 0,24% στις 2.743 μονάδες για τον Nasdaq, που υπεραπέδωσε σε εβδομαδιαία βάση, με άνοδο 3,8% εν μέσω θετικών αποτελεσμάτων από τον τεχνολογικό κλάδο.

Άνοδος 0,3% για τον S&P 500, στις 1.324 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση, η άνοδος για τον δείκτη – βαρόμετρο της αμερικανικής οικονομίας ανήλθε στο 2,7%.

Το κλίμα βελτιώθηκε και από την ανακοίνωση ότι η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε σε υψηλότερα επίπεδα έναντι των εκτιμήσεων.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, το ΑΕΠ της χώρας ενισχύθηκε κατά 3,1% στο δ’ τρίμηνο, υψηλότερα των προηγούμενων εκτιμήσεων.

Στις τεχνολογικές μετοχές επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των επενδυτών, μετά την εκτίναξη των κερδών της Oracle κατά 78% στο γ’ τρίμηνο, με τη μετοχή να ενισχύεται πλέον του 5%.

Κέρδη και για τον τίτλο της Accenture, μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών κατά 26% και βελτίωσης των εκτιμήσεων της εταιρίας για τα κέρδη 2011.

Το πετρέλαιο κινήθηκε σταθεροποιητικά, στα επίπεδα των 105,6 δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, υψηλότερα κινήθηκαν οι διεθνείς αγορές, σήμερα, Παρασκευή. Ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο 0,18% στις 6.946 μονάδες.

Σταθεροποιητική κίνηση για τον CAC στο Παρίσι, στις 3.972 μονάδες με άνοδο 0,09% ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,34% στις 5.901 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε υψηλότερα επίπεδα έκλεισαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, με τον δείκτη Νikkei να αυξάνει τα εβδομαδιαία κέρδη του στο 3,6%, δείχνοντας ότι η Ιαπωνία ξεπερνά τον πυρηνικό εφιάλτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v