Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall και ευρωαγορές αψηφούν πετρέλαιο, Πορτογαλία

Η καλή είδηση από την απασχόληση δίνει αφορμή για αγορές στη Wall, παρά το κλίμα επιφύλαξης λόγω νέας ανόδου στο πετρέλαιο ενώ η Πορτογαλία βυθίζεται σε πολιτική κρίση. Κέρδη ευρωαγορών.

Η καλή είδηση από την αμερικανική απασχόληση δίνει την αφορμή για αγορές στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την διήμερη διορθωτική τάση, παρά την ευρύτερη επιφύλαξη που συνεχίζει να επικρατεί καθώς οι τιμές του πετρελαίου ξεπερνούν τα 106 δολάρια και η Πορτογαλία βυθίζεται σε πολιτική κρίση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,45% στις 12.143 μονάδες, ο S&P 0,37% στις 1.302 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,55% στις 2.713 μονάδες.

Στην Wall Street χθες επικράτησαν ήπια μικτά πρόσημα και τελικώς ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,6%.

Παρά το ευρύτερο νευρικό κλίμα που επικρατεί εξαιτίας της γεωπολιτικής κρίσης στην Μέση Ανατολή, της πυρηνικής κρίσης στην Ιαπωνία αλλά και της συνεχιζόμενης κρίσης χρεών στην ευρωζώνη, αναλυτές τονίζουν ότι οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να συντηρήσουν την καλή εικόνα του τριμήνου, που κλείνει στα τέλη Μαρτίου.

Με τα σημερινά κέρδη η Ευρώπη και από τις αρχές της εβδομάδας η Wall Street, έχουν επιστρέψει στα επίπεδα που κινούνταν πριν τον σεισμό και τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία.

Ο αριθμός των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας μειώθηκε κατά 5.000, δημιουργώντας ευνοϊκές προοπτικές για σταθεροποίηση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, αλλά οι παραγγελίες διαρκών αγαθών επέδειξαν αναπάντεχη μείωση τον Φεβρουάριο.

Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να ενισχύονται και ξεπερνούν τα 106 δολ. ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη για το συμβόλαιο Μαρτίου, που είναι τα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο 2008.

Η Best Buy κερδίζει 4% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου πραγματοποιείται η πολύ σημαντική σύνοδος κορυφής, που θα επιχειρήσει να δώσει μια συνολική λύση στην κρίση χρεών.

Η πολιτική κρίση στην Πορτογαλία μετά την πρόταση μομφής στα νέα μέτρα λιτότητας αποδεικνύεται προεξοφλημένη στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, που διατηρούν θετικά πρόσημα.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,04% στις 5.856 μοναδες, ο DAX 1,54% στις 6.909 μονάδες, ο CAC 0,96% στις 3.952 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v