Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πετρέλαιο επιτείνει την διόρθωση στην Wall

Διορθωτική συνεδρίαση εκτυλίσσεται στην Wall μετά το τριήμερο ράλι τιμών, καθώς το πετρέλαιο συνεχίζει ανοδικά (στα 104 δολ. στη Ν. Υόρκη) και οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις δημιουργούν επιφυλάξεις.

Διορθωτική συνεδρίαση εκτυλίσσεται στην Wall Street, μετά το τριήμερο ράλι τιμών, καθώς το πετρέλαιο συνεχίζει ανοδικά, στα 104 δολ. στη Ν. Υόρκη, και οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις επιτείνουν τις επιφυλάξεις.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,17% στις 12.017 μονάδες, ο S&P 0,34% στις 1.294 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,42% στις 2.681 μονάδες.

Στην χθεσινή συνεδρίαση, ο Dow Industrials έκλεισε με άνοδο 1,5% πάνω από τις 12.000 μονάδες για πρώτη φορά μετά τον καταστροφικό σεισμό και τσουνάμι στην Ιαπωνία. Την άνοδο τροφοδότησε κατά κύριο λόγο το mega deal της AT&T με την εξαγορά της T-Mobile USA.

Η λήξη του τριμήνου προοιωνίζεται πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις αναλυτών στο MarketWatch ότι η αναμενόμενη διόρθωση μετά το 3ήμερο ράλι πιθανόν να είναι περιορισμένη, καθώς οι επενδυτές θα έχουν την τάση να στηρίξουν τις μετοχές για να συντηρήσουν την εμφάνιση ήπιας πτώσης του α΄τριμήνου.

Οι αμφιβολίες και ανησυχίες ωστόσο παραμένουν μεγάλες για την παγκόσμια κατάσταση, γεγονός που γίνεται εμφανές στην συνεχή άνοδο των τιμών του πετρελαίου, το οποίο κινείται αυτή την ώρα πάνω από τα 104 δολάρια ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη.

Οι συνεχιζόμενες εξεγέρσεις στην Βόρειο Αφρική και Μέση Ανατολή εξακολουθούν να δίνουν ώθηση στις τιμές του μαύρου χρυσού, όπως και η εκτίμηση ότι η Ιαπωνία θα χρειαστεί περισσότερο πετρέλαιο για να ισορροπήσει την απώλεια πυρηνικής ενέργειας.

Οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας συντηρούν τις επιφυλακτικές επενδυτικές τάσεις, καθώς ανακοινώθηκε πτώση στις τιμές ακινήτων τον Ιανουάριο και επιβράδυνση της δραστηριότητας μεταποίησης στην περιφέρεια της Βιρτζίνια τον Μάρτιο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Dollar General ενισχέυται 7% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων καλύτερων των αναμενόμενων.

Η Walgreen επίσης ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων β΄τριμήνου 8,9%, ενώ αποτελέσματα ανακοίνωσε επίσης η Dollar Thrifty Automotive Group.

Ο τίτλος της Research in Motion κερδίζει 1% μετά την ανακοίνωση ότι το Blackberry Playbook θα είναι διαθέσιμο από 19 Απριλίου στις ΗΠΑ.

Μικτές, περιορισμένες διακυμάνσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,4% χαμηλότερα στις 5.763 μονάδες, ο DAX 0,52% χαμηλότερα στις 6.781 μονάδες, ενώ ο CAC 0,3% στις 3.893 μονάδες.

Στην αγορά του Τόκιο, που «έχασε» το χθεσινό διεθνές ράλι καθώς παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας, ο δείκτης Nikkei κάλυψε σήμερα την απόσταση κλείνοντας 4,4% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v