Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής κρατά η Wall Street

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην Wall καθώς οι αγορές τηρούν στάση αναμονής στο μουσουλμανικό τόξο και την ιαπωνική πυρηνική κρίση. Ηπια άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σταθεροποιητική εικόνα με ήπιες, μικτές, μεταβολές εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, τηρώντας στάση αναμονής ενόψει εξελίξεων όσον αφορά την κρίση χρεών της ευρωζώνης, την γεωπολιτική κρίση στην Μέση Ανατολή και την πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,28% στις 12.053 μονάδες, ο S&P υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 1.293 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,05% στις 2.685 μονάδες.

Η ανακοίνωση «βουτιάς» στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών προκάλεσε προς στιγμήν σημαντικές πιέσεις στην Wall Street, αλλά τα σημαντικά κέρδη μεμονωμένων μετοχών καθώς και των κλάδων ενέργειας και μετάλλων, εμπνέουν το απόγευμα μικτά πρόσημα.

Η μετοχή της Boeing ενισχύεται 1,1% μετά την δήλωσε ότι θα επιδιώξει αύξηση μερίσματος το 2012.

Η μετοχή της κατασκευαστικής Skyline αντέδρασε με πτώση 4,2% στα δυσμενή μεγέθη από τις πωλήσεις νεόδμητων, που βούλιαξαν στο αρνητικό ρεκόρ των 290.000 τον Φεβρουάριο.

Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν υψηλότερα και κινούνται πάνω από τα 105 δολ. ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη, καθώς συνεχίζονται οι συμμαχικές επιθέσεις κατά του καθεστώτος Καντάφι στην Λιβύη.

Οι επιπτώσεις του ιαπωνικού σεισμού και της κατάστασης στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα, εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχίες στους επενδυτές. Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με πτώση 1,6%, μετά την ανακοίνωση υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας στο νερό του Τόκιο.

Στα τρέχοντα επίπεδα, οι αμερικανικές μετοχές έχουν επιστρέψει εκεί όπου βρίσκονταν πριν τον ιαπωνικό σεισμό.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Bank of America διολισθαίνει 2% μετά την απόρριψη σχεδίου αύξησης μερίσματος από την Federal Reserve.

Η Adobe Systems υποχωρεί 1,4% μετά την υποβαθμισμένη πρόβλεψη για τα κέρδη β΄τριμήνου.

Η βιοτεχνολογική Xoma βουλιάζει 38% μετά την αρνητική μελέτη για σκεύασμά της.

Η Jabil Circuit αντιθέτως ενισχύεται 11% μετά αναβαθμισμένη πρόβλεψη για τα κέρδη γ΄τριμήνου.

Η General Mills επίσης ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη τριμήνου.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σημαντικά κέρδη απεκόμισαν οι μεταλλευτικές μετοχές ακολουθώντας την άνοδο των τιμών των μετάλλων και οι βασικοί δείκτες έκλεισαν τελικώς με θετικά πρόσημα, με εξαίρεση την αγορά της Πορτογαλίας (-0,99%), που βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης χρεών που πλήττει την Ευρώπη.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,58% στις 5.796 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,35% στις 6.804 μονάδες, ενώ ο CAC 0,54% υψηλότερα στις 3.914 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v