Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα διόρθωση στη Wall με το βλέμμα στη Μ. Ανατολή

Επιφυλακτικό παραμένει το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς το πετρέλαιο κινείται πάνω από τα 105 δολάρια ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη, εν μέσω ανησυχιών για τις αναταραχές στην Μέση Ανατολή.

Επιφυλακτικό παραμένει το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς το πετρέλαιο κινείται πάνω από τα 105 δολάρια ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη, εν μέσω ανησυχιών για τις αναταραχές στην Μέση Ανατολή.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,19% στις 11.995 μονάδες, ο S&P 0,32% στις 1.290 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,34% στις 2.675 μονάδες.

Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν υψηλότερα και κινούνται στα 105,37 δολ. ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη, καθώς συνεχίζονται οι συμμαχικές επιθέσεις κατά του καθεστώτος Καντάφι στην Λιβύη.

Οι επιπτώσεις του ιαπωνικού σεισμού και της κατάστασης στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα, εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχίες στους επενδυτές. Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με πτώση 1,6%, μετά την ανακοίνωση υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας στο νερό του Τόκιο.

Στα τρέχοντα επίπεδα, οι αμερικανικές μετοχές έχουν επιστρέψει εκεί όπου βρίσκονταν πριν τον ιαπωνικό σεισμό.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, αναμένονται στις ΗΠΑ τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Bank of America διολισθαίνει 2% μετά την απόρριψη σχεδίου αύξησης μερίσματος από την Federal Reserve.

Η Adobe Systems υποχωρεί 1,4% μετά την υποβαθμισμένη πρόβλεψη για τα κέρδη β΄τριμήνου.

Η βιοτεχνολογική Xoma βουλιάζει 38% μετά την αρνητική μελέτη για σκεύασμά της.

Η Jabil Circuit αντιθέτως ενισχύεται 11% μετά αναβαθμισμένη πρόβλεψη για τα κέρδη γ΄τριμήνου.

Η General Mills επίσης ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη τριμήνου.

Μικτή σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Εχοντας κινηθεί ανοδικά στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, ο δείκτης FTSE υποχωρεί αυτή την ώρα 0,04% στις 5.760 μονάδες, ο DAX -0,44% στις 6.751 μονάδες, ενώ ο CAC 0,11% στις 3.889 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v