Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Ρεκόρ κερδών στις επιχειρήσεις του DAX

Τα κέρδη των γερμανικών επιχειρήσεων οδεύουν προς τα υψηλότερα επίπεδα στην ιστορία, κρατώντας τις μετοχικές αποτιμήσεις σε επίπεδα χαμηλότερα από της υπόλοιπης Ευρώπης, παρά την αναρρίχηση του δείκτη DAX.

Γερμανία: Ρεκόρ κερδών στις επιχειρήσεις του DAX
Τα κέρδη των γερμανικών επιχειρήσεων οδεύουν προς τα υψηλότερα επίπεδα στην ιστορία, κρατώντας τις μετοχικές αποτιμήσεις σε επίπεδα χαμηλότερα από της υπόλοιπης Ευρώπης, παρά την αναρρίχηση του δείκτη DAX με ρυθμό διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Τα κέρδη των γερμανικών επιχειρήσεων προβλέπεται να αυξηθούν 19% στο ερχόμενο 12μηνο και να διαμορφωθούν στα υψηλότερα επίπεδα από το 2006 που υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία, έχοντας ήδη διπλασιαστεί την περσινή χρονιά, σύμφωνα με πάνω από 2.000 εκτιμήσεις αναλυτών που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η αύξηση των κερδών έχει πιέσει την αποτίμηση του DAX στον συντελεστή του 12,4 έναντι των προβλεπόμενων κερδών, σε σύγκριση με Ρ/Ε 13,4 του δείκτη Stoxx Europe 600, τα κέρδη των επιχειρήσεων του οποίου αυξήθηκαν με τον μισό ρυθμό. Οι συντελεστές ήταν 25 και 19,9 αντιστοίχως ένα χρόνο πριν.

Τα γερμανικά κέρδη έχουν εκτιναχθεί 129% στο τελευταίο 12μηνο, χάρη στην μεγάλη ζήτηση για τα βιομηχανικά προϊόντα και τα πολυτελή αυτοκίνητα της Γερμανίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Πρόκειται για μέγεθος διπλάσιο από το +55% των εταιριών του Stoxx 600. Ο DAX απέδωσε 13% περιλαμβανομένων μερισμάτων πέρσι, ενώ ο Stoxx 600 απέδωσε 8,2%.

Η Siemens, μεγαλύτερος όμιλος μηχανολογικού εξοπλισμού της Ευρώπης, δήλωσε ότι προβλέπει αύξηση κερδών έως 35% στο τρέχον οικονομικό έτος, χάρη στις αυξανόμενες εξαγωγές εξοπλισμού αυτοματισμού και ανεμογεννητριών προς αναδυόμενες αγορές. Η Bayerische Motoren Werke ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα 2010, χάρη στις κινεζικές πωλήσεις αυτοκινήτων της Σειράς 5.

Οι πωλήσεις στο εξωτερικό κατέλαβαν το 39% του ΑΕΠ της Γερμανίας πέρσι, σύμφωνα με την Eurostat. Συγκριτικά, το ποσοστό είναι 30% για τους 27 της Ε.Ε., 19,9% για την Γαλλία και 18,3% για την Βρετανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v