Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πετρέλαιο τερμάτισε το ανοδικό σερί στη Wall

Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη στα 105 δολ. και τα κατώτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία, τερμάτισαν το ανοδικό σερί 3 συνεδριάσεων στη Wall. Κράτησε τις 12.000 ο Dow.

Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη σχεδόν στα 105 δολ. και τα κατώτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία, τερμάτισαν το ανοδικό σερί 3 συνεδριάσεων στη Wall. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η νέα άνοδος της τιμής του πετρελαίου οφείλεται τόσο στην γεωπολιτική αστάθεια που παρατηρείται σε Βόρεια Αφρική (Λιβύη) και Μέση Ανατολή (Υεμένη, Μπαχρέιν) όσο και στην ενδεχόμενη αύξηση της ζήτησης πετρελαίου από την Ιαπωνία προκειμένου να καλύψει τις απώλειες ενέργειας από την καταστροφή των αντιδραστήρων του εργοστασίου της Φουκουσίμα.

"Η αγορά έχει στρέψει την προσοχή της σε όλα τα γεγονότα και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει", σημειώνει ο αναλυτής της Peter Bookckvar, Miller Tabak.

Αντίστοιχα απογοητευτικά ήταν και τα οικονομικά στοιχεία τόσο στη στεγαστική αγορά όσο και στον κλάδο της μεταποίησης στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η νέα πτώση στις τιμές της αγοράς ακινήτων τον Ιανουάριο επιβεβαιώνει την απουσία σημαντικής ζήτησης που θα έδινε ώθηση στην πολύπαθη στεγαστική αγορά.

Στο εταιρικό μέτωπο, κέρδη 3% σημειώνει η μετοχή της Netflix λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από την Credit Suisse.

Στον αντίποδα απώλειες 6% για τον τίτλο της φαρμακευτικής Walgreen, η οποία ανακοίνωσε μεν αύξηση κερδών 10% στο δ΄τρίμηνο αλλά χαρακτηρίστηκαν κατώτερα των εκτιμήσεων από τους αναλυτές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, ακάθεκτο συνεχίζει το ανοδικό σερί η τιμή του πετρελαίου στα 104,99 δολ. ανά βαρέλι και οριακά υψηλότερα ο χρυσός στα 1.427 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρεί 3% στα 1,89 δολάρια και το δικαίωμα της κινείται πτωτικά 1,4% στα 26,87 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 12.018,63 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,36% στις 1.293,77 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,31% στις 2.683,87 μονάδες.

Μικτές, περιορισμένες διακυμάνσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,4% χαμηλότερα στις 5.763 μονάδες, ο DAX 0,52% χαμηλότερα στις 6.781 μονάδες, ενώ ο CAC 0,3% στις 3.893 μονάδες.

Στην αγορά του Τόκιο, που «έχασε» το χθεσινό διεθνές ράλι καθώς παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας, ο δείκτης Nikkei κάλυψε σήμερα την απόσταση κλείνοντας 4,4% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v