Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ρολάρει" η Wall προς την λήξη τριμήνου

Ηπιες μεταβολές εξακολουθούν στην Wall ενόψει της λήξης 3μήνου. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα Halliburton που καταδεικνύουν τις επιπτώσεις της μεσανατολικής κρίσης στις αμερικανικές επιχειρήσεις. Σταθεροποίηση ευρωαγορών.

Μικρές παραμένουν οι μεταβολές των βασικών δεικτών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν σταθεροποίηση πριν την λήξη του τριμήνου. Στο επίκεντρο εγχώρια οικονομικά δεδομένα και τα αποτελέσματα της Halliburton, που κατέδειξαν τις επιπτώσεις της αναταραχής στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 12.201 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,12% στις 1.309 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,15% στις 2.727 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μικρή πτώση, μετά από τριήμερη σημαντική άνοδο.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, ανακοινώθηκε μέχρι στιγμής ότι ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P CaseShiller διολίσθησε επί 7ο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, εμφανίζοντας πτώση 0,2% σε σχέση με τον Δεκέμβριο και 3,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2010.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Halliburton υποχωρεί 2,3% μετά την ανακοίνωση ότι οι εξεγέρσεις στην Βόρειο Αφρική και Μέση Ανατολή «αφαίρεσαν» 3-4 σεντς από τα κέρδη α΄τριμήνου.

Στο επίκεντρο και η μετοχή της Phillips-Van Heusen, που ενισχύεται 3,8% μετά την ανακοίνωση διπλασιασμού των κερδών δ΄τριμήνου.

Εύρωστα κέρδη ανακοίνωσε και η κατασκευαστική Lennar.

Στις διεθνείς αγορές, τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικτή εικόνα, ενώ στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,07% στις 5.901 μονάδες, ο DAX 0,51% στις 6.904 μονάδες, ενώ ο CAC 0,2% στις 3.969 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v