Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε το ανοδικό σερί της Wall Street

Απώλειες κατέγραψε η Wall καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για τις γεωπολιτικές εξελίξεις μετρίασαν τις εντυπώσεις από τα καλά μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Στην τέταρτη συνεδρίαση τερμάτισε το ανοδικό σερί της Wall καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για τις γεωπολιτικές εξελίξεις μετρίασαν τις εντυπώσεις από τα καλά μακροοικονομικά στοιχεία.

Πτώση στη Wall παρά την απροσδόκητη αύξηση στα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών και την άνοδο στα στοιχεία ατομικής κατανάλωσης.

Αναλυτικά, τα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν 2,1% αναπτερώνοντας τις ελπίδες για σταθεροποίηση των συνθηκών στην στεγαστική αγορά.

Αντίστοιχα, το ίδιο διάστημα η ατομική κατανάλωση αυξήθηκε 0,7% και το εισόδημα κατά 0,3%. Ωστόσο οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα μηνιαία στοιχεία ανεργίας που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από το Υπουργείο Εργασίας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, αξιόλογη μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή πτώση της τιμής του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,4% στα 103,94 δολ. ανά βαρέλι και ο χρυσός κινήθηκε πτωτικά 0,5% στα 1.420 δολ. /oz.

Ωστόσο παραμένουν οι ανησυχίες για τις αιματηρές συγκρούσεις στη Λιβύη (με τους αντάρτες να κερδίζουν στα πεδία των μαχών), τις άγριες συμπλοκές στην Συρία και την πολύνεκρη έκρηξη σε εργοστάσιο όπλων στην Υεμένη.

Παράλληλα η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία συνεχίζεται με τη διαρροή πλουτωνίου στο έδαφος του εργοστασίου της Φουκουσίμα παρά τις ηρωικές προσπάθειες των μηχανικών της διαχειρίστριας εταιρείας TEPCO.

Στο εταιρικό μέτωπο, ισχυρά κέρδη 15% σημειώνει λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, η μετοχή της Kodak μετά την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής να επανεξετάσει την προσφυγή της εταιρίας κατά της Apple και της Research In Motion.

Άνοδος 6% για τον τίτλο της Alcatel μετά την αναβάθμιση της σύστασης της από την Goldman Sachs.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρεί 2% στα 1,88 δολάρια ενώ το δικαίωμα της κινείται ανοδικά 1,2% στα 26,90 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με πτώση 0,19% στις 12.197,88 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,27% στις 1.310,19 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,45% στις 2.730,68 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν κυρίως ήπιες ανοδικές τάσεις, αν και η Philips Electronics υποχώρησε αισθητά κατόπιν προειδοποίησης της εταιρίας για ζημιές στον βραχίονα τηλεοράσεων.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,06% υψηλότερα στις 5.904 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,11% στις 6.939 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,06% στις 3.977 μονάδες.

Αντιθέτως, τα πρόσημα στις ασιατικές αγορές ήταν κατά κύριο λόγο πτωτικά, εξαιτίας και των επιπέδων ραδιενέργειας στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, που εξακολουθούν να αυξάνονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v