Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετρημένες κινήσεις στη Wall Street

Ηπιες διακυμάνσεις επικρατούν στην Wall Street, με το επίκεντρο σε εγχώρια οικονομικά κι επιχειρηματικά δεδομένα αλλά και την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου. Μικρές μεταβολές και στην Ευρώπη.

Μικτές, σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με το επίκεντρο σε εγχώρια οικονομικά κι επιχειρηματικά δεδομένα αλλά και την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 12.238 μονάδες, ο S&P 0,07% στις 1.316 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,07% στις 2.745 μονάδες.

Την Παρασκευή η Wall Street έκλεισε με άνοδο επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ωθώντας τον Dow Jones Industrial 3,1% υψηλότερα στο σύνολο της εβδομάδας.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές θα επιχειρήσουν να συντηρήσουν σταθεροποιητικές τάσεις μέχρι την λήξη του τριμήνου στο τέλος Μαρτίου, που κλείνει με θετικές μέχρι στιγμής αποδόσεις.

Η ανακατάληψη του ελέγχου μεγάλων πετρελαιοπαραγωγικών τοποθεσιών από τους αντικαθεστωτικούς στην Λιβύη ασκεί πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου, που «χάνει» ένα δολάριο και άνω στις διεθνείς συναλλαγές.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την ατομική κατανάλωση του Αμερικανού πολίτη, που αυξήθηκε 0,7% ενώ το εισόδημα αυξήθηκε 0,3% τον Φεβρουάριο.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι τα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών αυξήθηκαν 2,1% τον Φεβρουάριο. Από το μακροοικονομικό μέτωπο η σπουδαιότερη ανακοίνωση της εβδομάδας θα είναι τα στοιχεία για την ανεργία, που θα κοινοποιηθοόυν την Παρασκευή.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο τίτλος της Eastman Kodak αντιδρά με ράλι 17% στην απόφαση της αρμόδιας επιτροπής να επανεξετάσει προσφυγή για πατέντα κατά της Apple και της Research In Motion.

Κέρδη αποκομίζουν οι τηλεπικοινωνιακοί τίτλοι, ενώ αισθητές είναι οι πιέσεις στο λιανικό εμπόριο και τον ξενοδοχειακό κλάδο, που υπέστη υποβάθμιση.

Η Alcatel-Lucent αντιδρά με άνοδο 7% στην αναβάθμισή της από την Goldman Sachs.

Η Goldman αναβάθμισε επίσης την φινλανδική Nokia (+3,4%) σε buy από neutral.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν κυρίως ήπια ανοδικές τάσεις, αν και η Philips Electronics υποχώρησε αισθητά κατόπιν προειδοποίησης της εταιρίας για ζημιές στον βραχίονα τηλεοράσεων.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,06% υψηλότερα στις 5.904 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,11% στις 6.939 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,06% στις 3.977 μονάδες.

Αντιθέτως, τα πρόσημα στις ασιατικές αγορές ήταν κατά κύριο λόγο πτωτικά, εξαιτίας και των επιπέδων ραδιενέργειας στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, που εξακολουθούν να αυξάνονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v